Hlavní obsah

Filmové premiéry: Život, Rande naslepo, Lví žena, Skryté zlo a Rammstein: Paris a Špalíček

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posádku mezinárodní vesmírné stanice ohrožuje potvora z Marsu ve filmu Život. Podle svého skutečného životního příběhu natočil německý režisér Marc Rothemund romantickou komedii Rande naslepo. Na chladném severu Evropy na začátku 20. století se odehrává příběh filmu Lví žena. Milovníkům hororů je určeno Skryté zlo. Koncert slavné kapely zachycuje dokument Rammstein: Paris. Obnovenou premiéru má Trnkův Špalíček.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 12. týden

Článek

Život

Trailer k filmu ŽivotVideo: Falcon

Mezinárodní posádka na palubě vesmírné stanice nadšeně přivítá grandiózní objev: zárodek života na Marsu. Jenže pak se začne mít jednobuněčný tvor čile k světu a začne pronásledovat a vraždit členy posádky v souboji, kde skončil čas na vědecké zkoumání.

Život, USA 2017, 104 min., režie: Daniel Espinoza, hrají: Jake Gyllenhaal, Rebecca Fergusonová, Hiroyuki Sanada, Olga Dychovičnaja a další.

Rande naslepo

Trailer k filmu Rande na slepoVideo: CinemArt

Vzrušující práce v luxusním hotelu – to byl už od dětství Saliyův sen. Jako teenager však začal ztrácet zrak, až nakonec viděl jen mlhavé světlo a matné obrysy. Zdálo se, že jeho životní sen je v naprostých troskách. Saliya se ale nevzdal. Díky důkladné přípravě a pozitivnímu přístupu takové místo získal a snad najde i lásku.

Rande naslepo Německo 2017, romantický, 111 min., režie: Marc Rothemund, hrají: Kostja Ullmann, Jacob, Matschenz, Anna Maria Muhe, Alexander Held a další.

Lví žena

Trailer k filmu Lví ženaVideo: Fénix Distribution

Děvčátko Eva se narodilo s hypertrichózou – onemocněním, díky kterému jí po celém těle roste nadměrné množství chlupů. Odmala tak prochází rukama doktorů, kteří si s ní neví rady, a spolužáků, kteří se jí smějí. Ani vlastní otec netuší, jak má ke své dceři přistupovat, a drží ji raději v ústraní. Eva se ale rozhodne, že svůj sen žít jako ostatní naplní za každou cenu...

Lví žena, Norsko 2016, drama, 118 min., režie: Vibeke Idsoe, Hraji: Rolf Lassgard, Connie Nielsenova, Burghart Klaussner a další.

Skryté zlo

Trailer k filmu Skryté zloVideo: Freeman Ent.

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí.

Skryté zlo, USA 2017, 96 min., režie: Stacy Title, hrají: Douglas Smith, Lucien Laviscount, Doug Jones a další.

Rammstein: Paris

Trailer ke koncertu Rammstein: ParisVideo: Aerofilms

Halu Bercy v Paříži zaplnily v roce 2012 tisíce fanoušků, jež se staly svědky neopakovatelné podívané. Koncertní film Rammstein: Paris je hostinou pro smysly, je to temná kontroverzní pohádka a benzínem načichlá show, jejímž podtitulem by mohlo být ‚nezkoušejte to doma'.

Rammstein: Paris, Německo 2016, hudební dokument, 98 min., režie: Jonas Åkerlund.

Špalíček

Trailer k filmu ŠpalíčekVideo: NFA

První celovečerní loutkový film režiséra a animátora Jiřího Trnky, který se prosadil i jako malíř, grafik, ilustrátor, sochař a spisovatel. Snímek vytvořený pracnou ruční animací „okénko po okénku" vychází z knihy Mikoláše Alše Špalíček národních písní a říkadel.

Špalíček, Československo 1947, loutkový, 78 min., režie: Jiří Trnka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám