Hlavní obsah

Česká Bába z ledu vyráží dobýt New York

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film režiséra Bohdana Slámy Bába z ledu, který vstoupil teprve 23. února do českých kin, byl vybrán do soutěže newyorského festivalu Tribeca.

Foto: Falcon

Zuzana Kronerová, Pavel Nový a Václav Vízek ve filmu Bába z ledu

Článek

Bába z ledu je psychologické drama i netradiční love story o starších lidech, kteří se v pokročilém věku sbírají sílu uniknout rutině a změnit svůj život. Hana (Zuzana Kronerová) hraje staromódní matku, která celý život pořádá víkendové obědy pro syny a vnoučata, svou péči ale přehání. Namyšlený syn (Václav Neužil) a jeho manželka (Tatiana Vilhelmová) ji zneužívají. Druhý syn (Marek Daniel) se svou neschopností dostane do exekuce.

Foto: Falcon

Otužilci ve Vltavě

Haně změní život setkání s alternativním chlapíkem z místního spolku otužilců (Pavel Nový), který chodí všude se svou oblíbenou slepicí, ale chová se přirozeněji než synové a umožňuje i Haně být sama sebou. Je jasné, že syn podnikatel nebude s neprestižním a lehce podivínským přítelem matky spokojen.

Foto: Falcon

Zuzana Kronerová a Pavel Nový

„Snímek Bába z ledu bude na festivalu Tribeca uveden v sekci International Narrative Competition, která představuje to nejlepší ze současné světové kinematografie. Letos se do nejužšího výběru dostalo celkem devět snímků ze čtyř kontinentů a dvaceti různých zemí. Soutěžní kategorie v této sekci zahrnují nejlepší hraný příběh, nejlepší scénář, nejlepší kameru, nejlepšího herce a nejlepší herečku,” uvedla Marta Nosková Žurková z filmové společnosti Falcon.

„Jsem rád, že budeme mít světovou premiéru zrovna v New Yorku,” řekl režisér Bohdan Sláma. „Mám New York rád a doufám, že tam budou mít rádi náš film.

Sláma do New Yorku vyrazí s hlavní hereckou představitelkou Zuzanou Kronerovou a producentem Pavlem Strnadem z Negativu. Fesival Tribeca Film Festival, který se koná od 19. do 30. dubna, spoluzaložil Robert de Niro v roce 2001. Měl znovu vrátit normální život do města otřeseného teroristickým útokem a „umožnit mezinárodní filmové komunitě a veřejnosti obecně zažít sílu filmu a předefinovat zážitek z filmového festivalu”.

Reklama

Výběr článků

Načítám