Hlavní obsah

Brutal Assault nenabízí jen Master´s Hammer

Jaroměř

Zatím největším lákadlem příštího ročníku festivalu je vystoupení obnovené tuzemské blackmetalové legendy Master´s Hammer, která bude hrát živě poprvé po čtvrtstoletí. V programu se však objevují i další velká jména včetně Front Line Assembly.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Front Line Assembly Bill Leeb

Článek

Kanadští Front Line Assembly patřili k průkopníkům EBM a industriálního electrothrashe. Vznikli v polovině osmdesátých let z bývalých členů Skinny Puppy. I když se pojetí souboru během let měnilo, původní čistě elektronické duo začalo využívat i kytary a bubeníky, naživo si vždy uchovávalo syrovost a tvrdost.

Další legendou, která se objeví na festivalu, jsou Life of Agony vedení zpěvákem Keithem Mina Caputem, který si změnil pohlaví. Skupina patřila k nejprogresivnějším na scéně a snažila se vždy hledat nové pojetí. Působilo na ní široké množství vlivů počínaje temnými gotickým rockem ovlivněnými Type O Negative a Danzig, ale také Black Sabbath, Led Zeppelin nebo punkoví Social Distrotion. Koketovala i crossoverem.

Dále v Jaroměři vystoupí deathmetaloví pionýři Possessed a němečtí thrashmetaloví Protector i heavymetaloví veteráni Metal Church hrající od roku 1980. Po delší době se na festival vrátí kanadští inovátoři deathu Gorguts a aktuální podobu žánru představí kalifornští Fallujah.

Reklama

Výběr článků

Načítám