Hlavní obsah

Master’s Hammer vystoupí na festivalu Brutal Assault 2017 živě. Po pětadvaceti letech

Právo, kul, jaš

Legendární česká blackmetalová kapela Master’s Hammer zahraje živě. Stane se tak v srpnu 2017 na metalovém festivalu Brutal Assault v Josefově u Jaroměře. Bude to exkluzivní koncertní vystoupení po pětadvaceti letech.

Foto: archív Brutal Assault

Master’s Hammer na archivním snímku.

Článek

Počátky kapely kolem frontmana Františka Štorma spadají do roku 1987. Přestože šlo o formaci ze socialistické země, prosadila se na světové úrovni a dodnes se spousta výrazných skupin hlásí k tomu, že byly hudbou Master’s Hammer ovlivněny.

První album Ritual vyšlo v roce 1991, kolekce Jilemnický okultista o rok později. V roce 1995 se však kapela rozpadla.

Vrátila se o čtrnáct let později s albem Mantras (2009). V roce 2012 vyšla její deska Vracejte konve na místo, o dva roky později Vagus Vetus a letos vyšlo album Formulae.

„Poslední koncert odehráli Master’s Hammer v roce 1992. Jedinečný koncert na příštím ročníku Brutal Assaultu je tak návratem na pódia po pětadvaceti letech a zároveň oslavou třiceti let existence této výjimečné kapely,“ říká organizátor festivalu Tomáš Fiala.

Už dvaadvacátý ročník metalové přehlídky Brutal Assault se odehraje 9. až 12. srpna 2017 v areálu pevnosti Josefov u Jaroměře. Organizátoři festivalu doposud oznámili zhruba čtyři desítky kapel, kromě jiného Morbid Angel, Nile, Opeth, Prong, Possessed, Rotting Christ, Emperor, Life of Agony, Electric Wizard nebo Mayhem.

Reklama

Výběr článků

Načítám