Hlavní obsah

Nové knihy: Lustig, Pawlowská, Fieldingová, Diamantová i Janoušek

Právo, František Cinger

Opravdová předvánoční nadílka plná mnoha žánrů i témat. Dopisy Arnošta Lustiga a Oty Pavla, příběhy Haliny Pawlowské i ztřeštěné Bridget Jonesové, román Bostoňanka a osudy Paula McCartneyho. Také portréty tří osobností od Jiřího Janouška. Samozřejmě i audiokniha a komiks.

Článek

Anna Ekbergová:

Ztracená

Nové knihy

Brilantní thriller o chamtivosti, vraždě, podvodu a osudových rozhodnutích vás zavede do rybářských vesnic, ale i do majestátních sídel a nebezpečného podsvětí Kodaně. Louise je mladá žena, které žije s přítelem na ostrůvku Christianso, kde také provozuje kavárnu...

Metafora, přeložila Michaela Weberová, 360 stran, 349 Kč, e-kniha 244 Kč

Arnošt Lustig:

Krásně jsem si početl

Nové knihy

Korespondence spisovatele s přítelem Otou Pavlem, maminkou Terezií a sestrou Hankou v letech 1968 až 1973. Tehdy byl už s rodinou v exilu a všichni tři zmínění žili nadále v Československu. Edičně s velkým množstvím fotografií připravili Petr a Světlana Kotykovi.

Mladá fronta, 208 stran, 449 Kč

Halina Pawlowská:

Tři metry vášně

Nové knihy

Abych byla šťastná, potřebuju, aby mne někdo miloval, abych milovala já jeho a aby mi to slušelo, říká si autorka. A o tom je můj příběh. Dalo by se to shrnout do jedné věty: Budu vám vyprávět, jak jsem konečně našla ten ideální model.

Motto, 208 stran, 249 Kč

Helen Fieldingová:

Dítě Bridget Jonesové/Deníky

Nové knihy

Trhlá a romantická Bridget je zpátky mezi námi. Navíc už dospěla do věku, kdy má poslední šanci otěhotnět. Stále si hlídá váhu, víno konzumuje s rozumem a mezitím si klade tu nepříjemně trapnou otázku: „Kdo je sakra otec?“

XYZ, přeložila Barbora Punge Puchalská, 240 stran, 349 Kč

Jiří Marek:

Můj strýc Odysseus

Nové knihy

Mazaný a činorodý autorův strýc Josef Frajvald začíná svou soukromou „odysseu“ ještě v časech rakousko-uherské monarchie, kdy se rozhodne zvelebit vyženěný pohřební ústav dosud nevídaným způsobem. A pokračuje i v době republiky. Synovci moudře radí.

Radioservis, CD mp3, 6:7 hodin, 269 Kč

Anita Diamantová:

Bostoňanka

Nové knihy

Addie Baumová, narozená na prahu 20. století jako dcera v rodině východoevropských Židů, se musí v Bostonu potýkat s mnoha překážkami. Do cesty se jí stavějí přísná výchova zahořklé matky, pravidla starosvětské domácnosti i nevraživost většinové společnosti.

Leda, přeložila Jana Jašová, 296 stran, 298 Kč

Paul Du Noyer:

Paul McCartney

Nové knihy

Kniha je výsledkem nesčetných setkání a rozhovorů, které autor, významný anglický hudební novinář a rovněž rodák z Liverpoolu, vedl s legendou při neformálních příležitostech od roku 1979 do současnosti.

Vyšehrad, přeložil Ladislav Šenkyřík, 320 stran, 398 Kč

Jiří Janoušek:

Byl jsem u toho

Nové knihy

Špičkový novinář z Mladého světa vzpomíná na dobu, kdy Ivan Lendl stoupal na tenisový trůn, Jan Werich uzavíral svou životní pouť a Aleš Hušák vsadil Sazku do hry o hokejovou arénu. Tři příběhy vypovídající víc než jen o různých osudech.

Práh, 264 stran, 330 Kč

Laurella K. Hamiltonová:

Anita Blake 18-Flirt

Nové knihy

Anita žije ve světě, kde jsou upíři, zombie či vlkodlaci běžnou součástí společnosti. Živí se jako oživovatelka zombií a zákonná popravčí upírů. Pomáhá však také policii při vyšetřování nadpřirozených trestných činů, což se občas kříží s jejím soukromým životem.

Epocha, přeložila Dominika Moulíková, 144 stran, 149 Kč

Victor Hadwiger:

Básně/Kdo je ten šašek, co nebyl nikdy král?

Nové knihy

Dvojjazyčné vydání díla pražského německého spisovatele žijícího v letech 1878 až 1911, současníka Franze Kafky, jehož dílo předznamenalo německý expresionismus. Vychází s předmluvou germanistky Viery Glosíkové.

Nakladatelství Franze Kafky, přeložil Miloš Kučera, 170 stran, 300 Kč

Jiří Teper:

Staré říkanky české

Nové knihy

Příběhy známé z pera Aloise Jiráska v podání novodobého básníka s nadhledem připomínající upřímný patos původního vypravěče. To vše doplňují kresby jedinečného Jiřího Wintera – Neprakty.

Nakladatelství VEGA-L, 478 stran, 245 Kč

Alejandro Jodorowsky, Georges Bess:

Bílý láma

Nové knihy

Historický příběh z doby, kdy Tibet zažíval poslední svobodné roky. Příběh o dospívání, filozofický epos nebo moderní mýtus, rozhodně jedna věc je jistá: Patří mezi mistrovská díla nejen evropského komiksu.

Crew, přeložil Richard Podaný, 304 stran, 789 Kč brožované vydání, 1099 Kč vázané

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám