Hlavní obsah

Nové knihy: Šmejkal, Fieldingová, London i Tureček

Právo, František Cinger

Spojení literatury faktu, detektivních příběhů i reportáže z Blízkého východu. Mapa odboje vedoucího k odstranění R. Heydricha, příběhy Joy Fieldingové i Johna Harta. Svědectví Břetislava Turečka. Audiokniha Jacka Londona i komiks.

Článek

Pavel Šmejkal:

Protektorátem po stopách parašutistů

Nové knihy

Rozsáhlá práce o spojení domácích struktur protinacistického odboje a vojáků vyslaných z Londýna, kdy výsledkem byla i jedna z nejvýznamnějších operací 2. světové války, během níž se v Praze podařilo odstranit zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.

Academia, 1128 stran, 950 Kč

Joy Fieldingová:

Zmizení Samanthy Shipleyové

Nové knihy

Před patnácti lety jim unesli malou dceru. Caroline víceméně jen přežívá. S Hunterem se rozvedli a Michelle, starší z obou dcer, je čím dál tím více nezvladatelná. Najednou se v telefonu ozve: „Myslím, že se ve skutečnosti jmenuju Samantha, asi jsem vaše dcera”.

Ikar, přeložila Milena Havlová, 352 stran, 299 Kč

John Hart:

Tíha nenávisti

Nové knihy

Elizabeth Blacková je policistkou v rodném městě v Severní Karolíně. Musí řešit sérii vražd, kdy je podezřelý i bývalý kolega. Překvapivé zvraty vedou do temných zákoutí zdánlivě poklidného maloměsta i do nelítostného světa věznice a rozsáhlých neprostupných bažin.

Vyšehrad, přeložil Jindřich Manďák, 432 stran, 368 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston:

Za Ledovou bariéru

Nové knihy

Je to mimozemské. Obrovské. A mohlo by to zničit Zemi... Jde o čtvrté dobrodružství sympatického Gideona Crewa. Jako odborník na jaderné zbraně má spolu se speciálním záchranným týmem za úkol zničit obrovského vesmírného vetřelce...

BB art, přeložila Jana Kordíková, 344 stran, 299 Kč

Jack London:

Tulák po hvězdách

Nové knihy

Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce. I v těchto podmínkách dokázal získat svobodu, jakou poznal jen málokdo...

Radioservis, čte Jan Vondráček, CD mp3, 4:03 hodin, 299 Kč

Marcela Zoufalá, Jiří Holý, Pavel Sládek (eds.):

Rozpad židovského života

Nové knihy

Kolektivní monografie se zabývá stavem a proměnami židovské menšiny v období 2. republiky. Výrazný atribut tohoto období představuje persekuce a postupné vytěsňování židovské minority z veřejného života.

Academia, 304 stran, 325 Kč

Břetislav Tureček:

Blízký východ nad propastí

Nové knihy

Občanské války a nepokoje, rozsáhlé porušování lidských práv i rostoucí hrozba náboženského teroru a politického násilí. Autor, znalec tohoto prostředí, na příbězích lidí i desítkách vlastních fotografií ukazuje osobitý život ropou nasáklého Orientu.

Knižní klub, 280 stran, 359 Kč

Karel Voříšek:

Štěstí se dá naučit

Nové knihy

„Štěstí se dá naučit a k tomu ještě zhubnout za tři měsíce 12 kilo,“ provokuje oblíbený moderátor Karel Voříšek. Svůj život „bez strachů a bez rohlíků“ popisuje s velkou dávkou upřímnosti. Zavede nás do zákoutí svého života, která zatím byla tabu.

Grada, 133 stran, 249 Kč

Stephen Buissette, Alan Moore, John Totleben:

Swamp Thing – Bažináč 1

Nové knihy

Bažináč býval jednou z mnoha průměrných sérií, dokud nebyl svěřen geniálnímu scenáristovi Moorovi. Pod jeho vedením se z něho stala legenda, která posunula hranice žánru. Reedice první knihy, která je v barvě a obsahuje navíc příběh č. 20, úvod a předmluvu.

BB art, přeložil Viktor Janiš, 232 stran, 599 Kč

BB art, přeložil Viktor Janiš, 232 stran, 599 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám