Hlavní obsah

Ovčáček skončí v Bohnicích, derniéra satiry byla vyprodaná během osmi minut

Právo, Aleš Fuksa

Během pouhých osmi minut byla v úterý vyprodána dvě představení Ovčáčka čtveráčka v Divadle Za plotem při Psychiatrické nemocnici v Praze-Bohnicích. Právo o tom informovala Veronika Jurčová, mluvčí Městského divadla Zlín, které tuto politickou satiru dostalo na světlo.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

V hlavní roli hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka Marek Příkazký z Městského divadla Zlín

Článek

Inscenaci v Praze zlínští herci odehrají 6. února pro přibližně pět stovek diváků. V útrobách psychiatrické léčebny půjde zároveň o derniéru úspěšné inscenace, která začala spontánně vznikat ve zlínském divadle jako reakce na chování českých politických elit  koncem října.

Po obrovském úspěchu na domácí zlínské scéně nyní herci s Ovčáčkem čtveráčkem zamíří kromě Prahy ještě do Brna a do Ostravy. V obou dalších případech se bude rovněž jednat o dvoupředstavení. „Divadlo Bolka Polívky v Brně už hlásí na obě reprízy 7. ledna vyprodáno,“ uvedla Jurčová. V Ostravě inscenaci Městské divadlo Zlín odehraje 29. ledna a lístky na ni teprve zamíří do prodeje.

Za autorstvím Ovčáčka čtveráčka stojí skupina undergroundových vtipálků z řad divadelníků, která si říká Pia Fraus. V hlavní roli hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka exceluje Marek Příkazký. V dalších rolích se objevují Vojtěch Johaník, Pavel Vacek, Radoslav Šopík, Rostislav Marek, Marta Bačíková, Jakub Malovaný a Tomáš David, který je i autorem hudby.

Hra se má dočkat celkem dvaceti uvedení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám