Hlavní obsah

Skupina Citron vydala album Rebelie Rebelů a je na turné

Právo, kul

Metalová kapela Citron vydala nové album Rebelie Rebelů. Podle bubeníka Radima Pařízka vznikalo tři roky. Prvotní nápad k jeho realizaci prý přišel na pohřbu bývalého zpěváka Citronu Stanislava Hranického. Kapela je momentálně na koncertním turné.

Foto: archív Citronu

Aktuální sestava skupiny Citron se pyšní novým albem.

Článek

Hlavní impuls k realizaci desky se však dostavil v rámci osvěžení sestavy, které proběhlo na konci léta loňského roku. Do sestavy přibyl mimo jiné i zpěvák Ladislav Křížek, který v minulosti nazpíval jednu ze dvou nejdůležitějších desek Citronu, Radegast.

Název alba Rebelie Rebelů i jeho textový obsah korespondují s Pařízkovým celoživotním přístupem odporu k přežitému, často obvyklému, také s láskou k bigbítu, revoltě a hledání nových cest. Je věnováno lidem, kteří nejsou ochotní jít slepě jako stádo bez vědomí toho, kam směřují, také všem, kteří se vymykají často nesmyslným zvyklostem a společenským normám. Ústředním poselstvím nové desky je rovněž rebelství v srdci, bez ohledu na věk.

Rozhodující drive podle kapely všem skladbám dodal Roland Grapow, který na míchání písní po celou dobu aktivně spolupracoval. Na vydání desky navazuje aktuální halové turné Souboj Rebelů, které již má zá sebou zastávky ve Velkém Meziříčí i Děčíně. Pokračovat bude 3. prosince v Plzni, 6. prosince v Praze, 10. prosince v Brně, 15. v Ostravě a 17. ve Zlíně.

Hosty turné jsou Aleš Brichta, který zpívá hity Arakainu, Miloš Dodo Doležal s písněmi Vitacitu a Jaroslav Albert Kronek s hity Kernu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám