Hlavní obsah

Noc divadel nabídne prohlídky, diskuze s herci i dobrodružnou hru v ulicích

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Noc divadel umožní návštěvníkům podívat se za oponu mnoha divadel, pohovořit s umělci, zúčastnit se tvůrčí dílny nebo hry v ulicích. To vše se v několika českých městech uskuteční 19. listopadu.

Foto: nocdivadel.cz

Noc divadel

Článek

„Jako obvykle se v rámci Noci divadel objeví různorodý program pro všechny věkové kategorie – od nejmenších diváků po jejich prarodiče. Třeba kladenské Divadlo Lampion si pro diváky připravilo kromě výtvarné dílny a hudebního představení Cipísek volně na motivy známé pohádky, také dobrodružnou hru v ulicích Kladna. Ta je inspirována Záhadou hlavolamu, podle které také v současnosti vzniká nová inscenace Divadla Lampion,” prozradila za pořadatele Adéla Vondráková.

Na komentované prohlídky lze zajít do divadel v Praze, Brně, Kladně a Plzni. Pořadatelé se domnívají, že se ještě řada dalších teprve připojí.

Bojovka bude

Určitě bude možné zajít do Karlínského hudebního divadla, loutkového Divadla Spejbla a Hurvínka nebo třeba alternativního prostoru Studia ALTA. Nováčkem na Noci divadel je Studio DVA, které diváky láká na interaktivní bojovku v zákulisí divadla, jejíž součástí bude i divadelní kvíz a soutěž o ceny.

V Divadle Archa se spojí Noc divadel s festivalem Akcent a bude uvedena mimo jiné také inscenace Made in Macau 2.0, na kterou je vstup zdarma.

„Česká Noc divadel je součástí mezinárodní sítě European Theatre Night. Během předchozích tří ročníků se Noc divadel v České republice stala největší divadelní akcí svého druhu v Evropě. Noc divadel se koná tradičně vždy třetí listopadovou sobotu a probíhá ve všech městech a zemích současně,” dodala Vondráková.

Program Noci divadel se objevuje postupně na stránkách nocdivadel.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám