Hlavní obsah

Americký nadžánrový fenomén Dave Matthews zahraje v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko zaškatulkovatelný výtečný muzikant, skladatel a zpěvák Dave Matthews přijede představit akustickou podobu svých písní 2. dubna do pražského Fóra Karlín.

Dave Matthews Band Summer Tour Warm Up - What Would You SayVideo: Dave Matthews Band

 
Článek

Američan jihoafrického původu, k jehož velkým hitům patří skladby What Would You Say, Crash Into Me či Too Much se pohybuje v oblasti alternative rock, občas čerpá z blues, jinde z folku nebo funky. Má rád Neila Younga, Rolling Stones, ale i jazzmany a nejčastěji hraje na akustickou kytaru.

V březnu 2017 vyjede na turné po Evropě, kde s kolegou Timem Reynoldsem z Dave Matthews Bandu zahrají své hity čistě akusticky. Přes Anglii, Irsko, Nizozemsko, Dánsko, Německo a Rakousko se dostanou až do České republiky.

Svou kariéru zahájil Dave Matthews v roce 1989. Prodal téměř 40 miliónů nosičů a jeho koncerty navštívilo 20 miliónů lidí. Se šesti alby se umístil na vrcholu žebříčku Billboard 200 a za desku Some Devil a za singl Gravedigger dostal ceny Grammy v kategorii nejlepší mužský rockový hlasový výkon.

Jeho spoluhráč Tim Reynolds se věnuje sitáru, jazzové kytaře, mandolíně i houslím. Kromě Dave Matthews Bandu má své trio TR3, které založil v roce 1980.

Vstupenky budou v síti Ticketpro.cz za 1590 - 1990 korun od 24. října. Ukázky najdete na davematthewsband.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám