Hlavní obsah

Jared Leto a autor Vlka z Wall Street pracují na filmovém portrétu Andyho Warhola

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uznávaný scenárista Terence Winter, který má rád rozmáchlé mafiánské a retro příběhy (Sopranovi, Vinyl, Vlk z Wall Street), pracuje s Jaredem Letem na filmu nazvaném jednoduše Warhol.

Foto: Pathé

Jared Leto

Článek

Winter se tak vrací do podobného prostředí, jaké zobrazil s Mickem Jaggerem v seriálu Vinyl. Amerika sedmdesátých let se svými avantgardními umělci i podsvětím a komerčním šoubyznysem ho evidentně inspiruje. Vinyl byl loni považován za seriál roku, pak ale manažeři kvůli obrovským nákladům zastavili natáčení.

Foto: ČTK

Andy Warhol (1987).

Film má vycházet z knihy Warhol: The Biography, která vyšla krátce po smrti legendárního výtvarníka v roce 1987. Kdy se začne reálně točit, není jisté, Leto se teď věnuje novému pokračování sci-fi Blade Runner.

Ve Warholovi hodlá hrát hlavní roli a současně ho i produkovat. Na tento příběh se prý těšil léta. I když se živí herectvím a částečně hudbou, od dětství ho fascinují obrazy a fotografie. Chodil na několik výtvarných škol a často fotí, jeho díla ale nejsou moc známá.

Reklama

Výběr článků

Načítám