Hlavní obsah

RECENZE: Woodyho Café society je standardní práce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin vstupuje další retro snímek Woodyho Allena Café society. Režisér v něm moc neexperimentuje a neriskuje, znovu rozpracovává své obvyklé motivy.

Foto: Gravier Productions

Z filmu Cafe society

Článek

Nervózní mladík židovského původu (Jesse Eisenberg) hodlá prorazit ve velkém světě, přijíždí do Hollywoodu za strýčkem a zamiluje se do sekretářky (Kristen Stewartová). Nechybí ani klasická stará židovská matka, která vládne rodu a  kritizuje ostatní, protože jsou málo židovští a nedělají to či ono.

Bezbřehé nadšení film Café society asi nevzbudí, nicméně si pořád udržuje úroveň, které běžné hollywoodské popcornovky nedosahují. Průměrný materiál se tu střetává s některými nadprůměrnými nápady a herci. Třeba scéna se začínající prostitutkou a nesmělým zákazníkem je skvostná, podobně dialogy o ženských mezi synovcem a bohatým strýčkem (Steve Carell) přinášejí napětí i vtip, protože mladík ze začátku netuší, že se strýc chce kvůli jeho vyvolené rozvádět.

Foto: Bioscop

Hollywoodský agent Steve Carell je strýcem mladého hrdiny.

Jestliže neobjevná love story doprovázená židovskými fóry občas nevzbuzuje stoprocentní účast diváka, není to chyba herců. Třeba Jesse Eisenberg se vyloženě vtělil do mladého Woodyho Allena a je ideálním představitelem rolí, které by před čtyřiceti lety zahrál sám mistr.

Horší je, že některé charaktery autor načrtl až příliš stručně. Je nesoustředěný, nejde do hloubky a neustálé rozpačité scházení a rozcházení milenců začne po chvíli nudit. Pak Woody najednou udělá střih a přijde neurčitý unhappy end.

Celkové hodnocení: 70 %  

Reklama

Výběr článků

Načítám