Hlavní obsah

Záběry pro film Muzzikanti už točil i Jaromír Nohavica

Právo, kul, jaš

Prakticky celý srpen strávili filmaři v nejvýchodnější části republiky, aby natočili záběry do hudební romantické balady z Těšínského Slezska nazvané Muzzikanti.

Foto: Petarda Production

Jaromír Nohavica s režisérem Dušanem Rapošem.

Článek

Vůbec první celovečerní film z této části republiky slibuje mimo jiné pestrou autorskou hudbu v podobě dvaceti nových písní od Jaromíra Nohavici, Petera Cmoríka, Leška Wronky, Romana Izziho Izaiáše, Mira Bazgera a dalších. Nazpívali je Marta Jandová, Markéta Konvičková, Kollárovci, Jaromír Nohavica a Peter Cmorík.

Foto: Petarda Production

Jaromír Nohavica při natáčení koncertu pro film.

Letní příběh Muzzikantů se odehrává na řadě atraktivních míst regionu od Hrčavy přes Dolní Lomnou, Hrádek až po Třinec a Český Těšín. Hlavní role v něm ztvární Pavel Kříž, Michalina Olszaňska, Patrik Děrgel, Maroš Kramár, Martin Dejdar, Sára Sandeva, Martina Adamcová, Norbert Lichý, představí se i Leoš Mareš, Patrik Hezucký či Jakub Kohák.

Foto: Petarda Production

Při natáčení byla skvělá atmosféra.

Tvůrci filmu Muzzikanti s rozpočtem 20 miliónů korun často pracují i s masovými scénami, ve kterých producenti sáhli po osvědčených akcích regionu, jakým jsou gorolské slavnosti v Jablunkově, slavnosti Belka v Hrádku nebo Slezské dny v Dolní Lomné.

Foto: Petarda Production

Pavel Kříž a Eva Vejmělková při natáčení Muzzikantů.

Pro autenticitu závěrečné scény však museli zrealizovat zvláštní koncert všech hvězd filmu, a i když počasí trochu zlobilo, přišly na něj bezmála tři tisíce fanoušků. Vystoupil v ní mimo jiné i Jaromír Nohavica.

Režisér Dušan Rapoš je s natáčením spokojený a pochvaluje si i rozmary počasí. ,,V životě také pořád nesvítí slunce. Zažili jsme první klapku v osmi stupních Celsia a v lijáku, ale i třicetistupňový pařák. To vše bude z filmu cítit,“ říká.

Foto: Petarda Production

Patril Děrgel a Pavel Kříž, ve filmu zástupci dvou muzikantských generací.

Premiéra filmu je naplánována na únor roku 2017. Autorské album vyjde už počátkem listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám