Hlavní obsah

Nová alba: Céline Dion, Britney Spears nebo Barbra Streisand

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úplný konec prázdnin přinesl věru zajímavé počiny. Jsou tu novinky Céline Dion nebo Britney Spears, také Jamieho T, Stevena Tylera, kapel Glass Animal nebo Blossoms. Všechny nahrávky si také ve svém ranku drží docela solidní úroveň.

Článek

Céline Dion: Encore un soir

Foto: Sony Music

Nová alba

Novinka Céline Dion je nazpívána francouzsky. Je na ní tucet písniček, které se nesou v duchu europopu a také r’n’b. Zpochybňovat nelze skvělý zpěvaččin hlas a také kumšt, s jakým jsou jednotlivé písničky vystavěny.

Britney Spears: Glory

Foto: Sony Music/RCA

Nová alba

Novinka populární americké zpěvačky přináší popové písnička s tanečními prvky. Není to nic převratného, dokonce lze hovořit spíše o průměrném popovém albu. Zájem na sebe však rozhodně poutá zajímavou produkcí.

Barbra Streisand: Encore: Movie Partners Sing Broadway

Foto: Sony Music

Nová alba

Barbra Streisand se rozhodla vměstnat na jedno album své oblíbené písničky z oblíbených filmů. A tak lze z desky slyšet třeba kousky ze snímků A Chorus Line, Smile, Passion a dalších.

Steven Tyler: We’re All Somebody From Somewhere

Foto: Universal Music

Nová alba

Toto album, jinak sólový debut Stevena Tylera, může rozhodnout o tom, jestli se jeho domovská kapela rozpadne, anebo bude pokračovat dál. Je to každopádně příjemná deska s vlivy country a rocku, citlivě vyprodukovaná a odzpívaná.

Blossoms: Blossoms

Foto: Universal Music

Nová alba

Manchesterští Blossoms mají na své debutové stejnojmenné album velmi dobré reference. Nese se v duchu indie rocku a indie popu a jasným poznávacím znamením je charismatický hlas Toma Ogdena.

Jamie T: Trick

Foto: Universal Music

Nová alba

Britský skladatel, zpěvák, instrumentalista a producent Jamie T má chuť do práce. Dva roky po minulém albu přichází s novým a i na něm představuje solidně zvládnutý alternativní pop s rockovými prvky. Výrazný je i jeho zpěv, osobitý pak autorský rukopis.

American Authors: What We Live For

Foto: Universal Music

Nová alba

Druhé album indierockové kapely z amerického Bostonu přináší mix několika vlivů. Navenek se na něm spojuje pop s rockem, uvnitř jsou ale náhledy do různých hudebním stylů, pouze však jako inspirace. Jsou to soul, r’n’b, blues, folk a další.

Shura: Nothing Real

Foto: Universal Music

Nová alba

Po několika více či méně úspěšných singlech se manchesterská zpěvačka, hudebnice a autorka Shura (vlastním jménem Aleksandra Lilah Dentonová) dostala k debutovému albu. Jeho podstatou je elektronický pop, jenž svým zvukem vtahuje do osmdesátých let. Je to v podstatě retro kolekce.

Glass Animals: How to Be a Human Being

Foto: Universal Music

Nová alba

Druhé album britské kapely Glass Animals pokračuje v tom, co započala na debutu Zaba (2014). Tahle parta si hraje s popovými prvky v hudbě, dává jím lehounce psychedelický nádech a vystavuje na odiv svou aranžérskou hravost.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám