Hlavní obsah

Mikulov uvítá Mateřskou.com, Lenku Dusilovou či Lauru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v pátek vypukne Eurotrialog v Mikulově. Dvoudenní festival uvítá mimo jiné zpěvačku Lenku Dusilovou, projekt Mateřská.com, Lauru a její tygry, Kittchen či Máma bubo a Už jsme doma.

Foto: Supraphon - Adam Holý

Zpěvačka Lenka Dusilová

Článek

Eurotrialog se sám nazval „festivalem nepopulární hudby“, což je samozřejmě nadsázka, protože v Mikulově vystupují i slavní umělci, ale dává tím jasně najevo, že se vyhýbá nejhloupějšímu českému mainstreamu.

V sobotu tam zahraje obří bubenická kapela, do které se mohou zapojit i návštěvníci. Základ tvoří muzikanti kolem Pavla Fajta. Pro děti do 15 let, které mají na festival v doprovodu rodičů vstup zdarma, je na sobotu připraven speciální program: výuka jízdy na skatu, malování henou a smývatelnými spreji, skládání origami a další aktivity.

Foto: Mateřská.com

Bára Vaculíková a Léňa Yellow

„Mikulovský Eurotrialog nabízí místo spočinutí v krásném kraji Pálavy, v místech, kudy kráčely dějiny několika kultur a kde je dodnes hmatatelný nezaměnitelný genius loci, poznamenaný i vínem, které tu zraje na okolních kopcích i v blízkých sklípcích. To vše v atmosféře takřka domácké, kde se stírají bariéry mezi scénou a hledištěm, mezi umělci a diváky,“ láká na Moravu Zuzana Minaříková.

Na vedlejší scéně ve stanu vystoupí třeba zasněný holandský Violinna Band, dravý folk rock Budoáru staré dámy, originální mladé bandy Leto a Schrödingerova kočka, klasikové české nové vlny Máma Bubo a v sobotu Muxx, Lucie Redlová či Půljablkoň.

Eurotrialog v Mikulově proběhne v pátek 26. a v sobotu 27. srpna v areálu mikulovského Amfiteátru. Více informací a vstupenky na www.eurotrialog.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám