Hlavní obsah

Jake Bugg zahájí Trutnoff

Právo, jaš

Britský písničkář Jake Bugg bude hvězdou čtvrtečního prvního večera hudebního festivalu Trutnoff. V areálu Na Bojišti bude zahájen dnes odpoledne. Vstup do areálu bude fanouškům umožněn od šestnácti hodin, program začne v 18 hodin, Jake Bugg vystoupí již v 18.30 hodin.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hvězdou prvního dne bude britský písničkář Jake Bugg.

Článek

Pořadatelé letos na svých internetových stránkách zveřejnili, kdy budou hrát festivalové hvězdy. Soulfly a Fear Factory se představí v pátek, Skunk Anansie a Parov Stelar v neděli.

Z českých umělců na festivalu vystoupí Stromboli, Monkey Business, Visací zámek, Mňága a Žďorp, Hudba Praha a Michal Ambrož, Sto zvířat, Orchestr Václava Hybše a další.

Na Trutnoff Open Air sice nepřijedou Plastic People of the Universe, kteří se v průběhu roku rozpadli ve dva subjekty, ale objeví se jejich předchůdci, z nichž vzešli – The Primitives Group. Odehrají jediný festivalový koncert k padesáti letům kapely sametového podzemí. Na festival s undergroundovými kořeny přijede také výjimečná disidentská kapela z Kuby – Porno Para Ricardo.

Součástí festivalu bude také doprovodný program – autorské čtení indiánských pohádek a debata s Jáchymem Topolem, historikem Petrem Blažkem, promítání méně známých fotografií z disidentského prostředí Ondřeje Němce nebo debata s projekcí k propagandě ve filmu s Petruškou Šustrovou

Čtyřdenní vstupenka stojí na místě 1650 Kč. Festival potrvá do noci z neděle na pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám