Hlavní obsah

MHF Český Krumlov vrcholí

Právo, kul

Závěrečný festivalový týden Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov nabídne čtyři koncerty.

Foto: ČTK

Český Krumlov je dějištěm Mezinárodního hudebního festivalu.

Článek

Již v úterý vystoupí v Maškarním sále jihokorejská flétnistka Jae A Yoo, která spolu s Jihočeskou filharmonií odehraje Bachův Koncert pro flétnu a orchestr d moll. Dirigovat bude Jan Kučera. Kromě této skladby zazní také Předehra k opeře Popelka Gioacchina Rossiniho, Symfonie č. 45 fis moll Na odchodnou Josepha Haydna a orchestrální verze skladby Jana Kučery Zrození.

Festivalové finále se blíží a do Českého Krumlova těsně před závěrem tohoto ročníku zamíří fenomenální trumpetista, ale také klavírista a skladatel Arturo Sandoval, jenž vystoupí dvakrát. Ve čtvrtek ho v Zámecké jízdárně doprovodí Jihočeská filharmonie. V pátek za doprovodu CBC Big Bandu nabídne jazzové skladby.

Závěrečný koncert 25. ročníku bude velkolepý. V sobotu 6. srpna v Pivovarské zahradě zazní dílo Carla Orffa Carmina burana, světoznámá kantáta inspirovaná motivy ze stejnojmenné středověké sbírky náboženských, satirických, milostných a pijáckých písní a básní. Provede ji Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením Petra Vronského.

Pěveckými sólisty budou sopranistka Natalia Romanová, která pochází z Moldávie, dále jihoafrický kontratenorista Roger O. Isaacs a norský barytonista Audun Iversen. Zazpívá též Kühnův smíšený sbor a Kühnův dětský sbor.

V pátek 12. srpna pak festival nabídne epilog, mimořádnou akci konanou v rámci projektu Jižní Čechy olympijské: Brazilský večer. Připraven je karnevalový průvod městem a po něm program v Pivovarské zahradě, ve kterém vystoupí latino kapela Carisma, taneční skupina Tradición a také skupina Tam Tam Batucada, která se představí v bubenické show.

Reklama

Výběr článků

Načítám