Hlavní obsah

Třetí týden v Krumlově nabízí klavír, varhany, Mozartovo Requiem, šansony i muzikály

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí festivalový týden Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov přináší pět koncertů. Ve středu zazpívala v Zahradě Kooperativy šansoniérka Szidi Tobias se svou kapelou.

Foto: archiv MHF Český Krumlov

Klavírní virtuós Kun Woo Paik.

Článek

Čtvrtek bude patřit milovníkům klasické hudby. V Zámecké jízdárně vystoupí klavírní virtuós Kun Woo Paik, v jehož podání zazní Klavírní koncert č. 1 fis moll Sergeje Rachmaninova a Koncert C dur pro klavír a orchestr, op. 39 Ferruccia Busoniho. Doprovodí ho Severočeská filharmonie Teplice pod taktovkou šéfdirigenta Alfonsa Scarana, ve druhé ze skladeb zazpívá i mužská část Kühnova smíšeného sboru.

V pátek 29. července se v klášterní zahradě odehraje Noc s Mozartem, program ke 260. výročí skladatelova narození. Jihočeská filharmonie přednese Symfonii č. 38 D dur, KV 504 zvanou „Pražská“ a Requiem d moll, KV 626. Dirigovat ji bude Vojtěch Spurný, v Requiem vystoupí Kühnův smíšený sbor a sólisté Eva Hornyáková, Alena Kropáčková, Ľudovít Ludha a Peter Mikuláš.

Na sobotu je opět připraven muzikálový večer v Pivovarské zahradě. I tentokrát se diváci mohou těšit na slavné muzikálové melodie (z děl Mamma Mia, Fantom opery, Les Misérables a mnoho dalších) a na hvězdy broadwayských divadel. Vystoupí Christiane Noll, Capathia Jenkinslová, Rob Evan a Doug LaBrecque. Doprovodí je Moravská filharmonie Olomouc, taktovku pozvedne Randall Craig Fleischer.

V neděli 31. července pak varhaník, cembalista a hráč na klavichord a kladívkový klavír Jaroslav Tůma na koncertě v zámecké kapli představí unikátní nástroje: varhanní pozitiv ’8, Semrádův pozitiv a cembalo Františka Vyhnálka „model Eisenach“.

Festival nezapomíná ani na dětské publikum, 31. července se na náplavce vedle Pivovarské zahrady uskuteční Dětské odpoledne v rytmu energie.

Reklama

Výběr článků

Načítám