Hlavní obsah

Rihanna má hlas, který nenaštve. V Praze v úterý vystoupí hvězda současné světové popové scény

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražské O2 areně v úterý vystoupí Rihanna. Přiveze moderní popovou show a zazpívá své největší hity. Pořadatelé hlásí, že vstupenky na koncert budou v prodeji i na místě.

Foto: archív Live Nation

Své aktuální album Anti vydala Rihanna v letošním roce.

Článek

Brány O2 areny se otevřou v 18.30 hodin. První host, DJ Mustard, vystoupí v 19 hodin, americký raper Big Sean začne svůj blok ve 20 hodin a koncert Rihanny odstartuje zhruba ve 21.10 hodin.

Rihanna, celým jménem Robyn Rihanna Fentyová, se jako šestnáctiletá přestěhovala z rodného Barbadosu do USA, kde žije doposud.

Debutovala v roce 2005 albem Music Of The Sun, se kterým se stejně jako s dalšími sedmi studiovými počiny probojovala do první desítky prodejního amerického albového žebříčku Billboard 200.

Ten však poprvé pokořila až s kolekcí Unapologetic (2012). Tento úspěch se jí podařilo zopakovat i s letošní novinkou Anti.

Je držitelkou osmi cen Grammy, devíti American Music Awards včetně Icon Award, dvou Brit Awards a desítek dalších ocenění.

Jako herečka se představila například ve snímcích Bitevní loď (2012), Apokalypsa v Hollywoodu (2013), Annie (2014) či Konečně doma (2015).

Sinatra naší doby

Rihanna je ctěna i mezi svými hudebními kolegy. Podle britského zpěváka Chrise Martina ze skupiny Coldplay je dokonce Frankem Sinatrou dnešní doby.

Foto: ČTK

Rihanna je držitelkou desítek prestižních ocenění.

Řekl to nedávno v rozhovoru pro britský deník The Guardian, přičemž vysvětlil, že zpěvačka díky svému maximálně příjemnému hlasu dokáže zazpívat cokoli a stejně jako v případě legendárního zpěváka Sinatry se to většině lidí bude líbit.

„Věc se má takto. Pokud si promluvíte s dobrým učitelem zpěvu o výborných operních pěvcích, budou vyprávět o konzistenci zvuku. Nebo existuje kniha Alfreda Tomatise o tom, proč někteří lidé mají rádi jisté druhy hlasů a druzí je nesnášejí. Je to záležitost reakce na hlasovou frekvenci, která je pro ně příjemná. Rihanna má hrubší hlas, kterým je těžší někoho naštvat,“ vysvětlil nakonec vědecky svá slova Martin, přičemž zpěvaččin hlas přirovnal k pěkně vytlačené tubě zubní pasty.

„Když se zamyslíte nad jejím hlasem a představíte si ho jako celek, najdete v něm něco bohatého a pevného jako kmen stromu. Je prostě potěšení pro ucho. Totéž měl i Sinatra. Cokoli zazpíval, většině lidí to znělo dobře,“ dodal.

Mimozemšťanka

Nejnovější aktivita Rihanny souvisí s premiérou snímku Star Trek: Do neznáma, která v Americe proběhla v pátek. Podílela se na písni Sledgehammer nacházející se na soundtracku k uvedenému filmu a představila k ní intergalaktický videoklip.

Video mělo premiéru v IMAX kinech ve Spojených státech a jeho výjimečnost tkví v tom, že jde o první hudební videoklip natočený pouze na IMAX kamery.

Ve futuristické novince se Rihanna představila jako tajemná mimozemšťanka na neznámé planetě, na níž díky své nadpřirozené síle například pohybuje skálami ve vzduchu. V klipu se také mihla vesmírná loď Enterprise, se kterou létají hlavní hrdinové filmu Star Trek.

Na samotné písni pro Rihannu se autorsky podílela australská hudebnice Sia. Ta pro ni již v minulosti napsala například hit Diamonds, a tak jde o další hudebně autorskou kolaboraci, při které má Rihanna příležitost ukázat své pěvecké kvality naplno.

Bude hrát v seriálu

O víkendu se fanoušci Rihanny dozvěděli, že si zahraje v páté sezóně populárního amerického seriálu Bates Motel (2013). Osmadvacetiletá interpretka se v sérii, jejíž příběh se bude odehrávat před událostmi z filmu Psycho (1960), představí v roli Marion Craneové. Tu ve zmíněném legendární snímku Alfreda Hitchcocka ztvárnila Janet Leighová.

Účast zpěvačky na projektu ohlásili tvůrci na festivalu ComicCon v San Diegu. „Chtěli jsme svěřit tuto ikonickou roli současné hvězdě, a zobrazit ji tak novým významným a vzrušujícím způsobem. Rihanna je navíc fanouškem naší show a my jsme zase jejími velkými fanoušky čili to byl perfektní střet kreativity a osudu,“ uvedli v prohlášení výkonní producenti titulu Carlton Cuse a Kerry Ehrin.

Také do Prahy dorazí popová hvězda, jejíž umělecké kvality dalece převyšují oblast hudební scény.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám