Hlavní obsah

Letní Letná nabídne i kejkle z Austrálie

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 18. srpna začne v pražských Letenských sadech třináctý ročník mezinárodního festivalu Letní Letná. Přehlídka akrobacie, tance, pohybového divadla a klaunérií nabídne přes 170 vystoupení, workshopů a představení pro děti. Na pěti scénách se v průběhu osmnácti dnů představí výjimečné zahraniční soubory i špička domácí scény. Akce potrvá do 4. září.

V pražských Letenských sadech začne festival Letní Letná.

Článek

Pozoruhodný zážitek slibuje například australský soubor prvotřídních akrobatů a umělců Limbo, který svým představením letošní ročník zahájí. Unikátní secesní dřevěné šapitó Magic Mirror se na několik hodin promění v magické místo, na němž vládnou odvážná akrobacie, neuvěřitelné výkony i kouzelnické iluze.

Rovněž z Austrálie zamíří také soubor Circa, jenž ve svém představení Beyond doslova posouvá hranice fyzických zákonů. Zajímavá představení prodchnutá atmosférou minulého století představí při své české premiéře francouzští Cirque Le Roux.

Jako každý rok nabídne i letos několik premiér. Hned druhý festivalový den, 19. srpna, představí český soubor Losers Cirque Company premiéru zbrusu nového představení Beach Boy(s), v režii Jiřího Havelky. Předpremiéru své poslední klaunérie s názvem Bottom pak uvede 26. srpna americký divadelník, režisér a akrobat Daniel Gulko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám