Hlavní obsah

Bartoška si na Primě zahraje na Colomba

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Prima chce na podzim lákat diváky zejména na původní seriály, jako jsou Mordparta, Polda či Jetelín.

Foto: Prima

Jiří Bartoška jako kriminalista

Článek

Mordparta má být hlavním podzimním hitem, který přitáhne masu diváků. Prima ambiciózně hovoří o kriminálním seriálu „severského typu”, který bude mít osm dílů. Každý bude řešit jeden případ a postupně budou rozkrývat i osobní životy protagonistů.

Diváky má nalákat hlavně Jiří Bartoška jako zkušený starý kriminalista Kolumný, jemuž ostatní říkají Colombo. Nebude však Colomba nijak napodobovat. „Nekouřím doutníky a mám čistý kabát,” uvedl Bartoška.

Nepůjde o čistě profesní kriminálku, scénář řeší i Colombovu manželku a dceru, která pro něj může být větším oříškem než některé vraždy. V týmu nechybí ani „mladý frajer” (Vojta Kotek) či typ hodné maminky (Markéta Plánková).

Rosák jako otec Fura

Úplně jiný žánr představuje Jetelín. Komediální série se odehrává ve fiktivním Jetelíně za Prahou, kde žijí čtyři kamarádi. Všichni mají rodiny, ale pohybují se tak blízko sebe, že musí vše chtě nechtě prožívat spolu. V hlavních rolích se představí Jitka Ježková, Petr Vacek, Jan Šťastný, Richard Genzer, Jiří Hána a Lucie Benešová.

Krimi seriál Polda by chtěl napodobit americký žánr buddy movies o více či méně vtipných policistech-parťácích. Na Primě se jimi stanou David Matásek a Igor Orozovič.

Z hluboké historie se Prima rozhodla vytáhnout pořad Pevnost Boyard. Natočila českou verzi, která bude tzv. „celebritní”. To znamená, že v pevnosti nebudou soutěžit týmy sestavené na castingu, ale známé televizní tváře - mimo jiné Jakub Prachař, Leona Machálková, Kateřina Neumannová, Vanda Hybnerová, Jakub Kohák, Táňa Kuchařová, Agáta Prachařová a Ondřej Brzobohatý. Moderovat bude Libor Bouček a v roli kultovního otce Fura se na obrazovky vrací Jan Rosák.

Kromě toho pokračují i starší pořady jako Ohnivý kuře, Prostřeno! a Přístav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám