Hlavní obsah

Festival Beats for Love startuje

Právo, Aleš Honus

Největší festival elektronické hudby ve střední Evropě otevře své brány už ve čtvrtek úderem šesté hodiny večerní. Fanoušky taneční hudby letos čekají tři dny plné vystoupení světových, českých i slovenských DJs, umělců a performerů, kteří vystoupí na rekordních 16 pódiích. Úplnou novinkou jsou obří afterparty v nedalekém Trojhalí.

Foto: Beats for Love

Beats for Love

Článek

O třetinu větší festivalový areál bude kromě Sigmy, Angerfista, Beardymana, Marka Knighta či Mike Candyse hostit více než 300 interpretů. Návštěvníci se ale mohou těšit taky na nabitý doprovodný program.

„Trochu adrenalinu zajistí lety vrtulníkem nebo desetimetrová U-rampa, skvělý relax zase vymazlená odpočinková zóna s posezením v dekorovaných vanách nebo designových pneumatikách. Chystá se taky grafitti exhibice, bubenické nářezy i fosforeskující, ohnivé a světelné show,“ říká mluvčí festivalu Matyáš Ožana.

Kvůli loňským stížnostem na zvýšenou hlukovou hladinu letos pořadatelé ukončí veškeré hudební produkce v Dolní oblasti Vítkovic každý den ve tři hodiny ráno. Pro ty, kteří by se chtěli bavit až do svítání, bude připravena afterparty v nedalekém Trojhnalí a také v klubu Fabric.

Ve tři ráno přesun do centra

Pořadatelé ujišťují, že budou mít hromadný přesun tisíců lidí podél Místecké ulice pod kontrolou. „Vnímáme to jako možný problém, ale připravujeme se na to, budeme hlídat třeba koleje u stanice Ostrava-střed a samozřejmě celou cestu k Trojhalí,“ říká ředitel festivalu Kamil Rudolf. Co ale udělá početný dav přesunující se ve tři hodiny v noci do centra, ukáže podle něj až praxe.

„Co se týče prevence hluku, udělali jsme letos opravdu hodně, komunikujeme se zástupci ostravských obvodů i s magistrátem, zřídili jsme festivalovou telefonickou linku pro lidi, které festival obtěžuje, omezili jsme výkon hudebních aparatur, scény jsme nasměřovali směrem do Dolní oblasti Vítkovic, problémovou stage u Místecké ulice, která ze které směřoval zvuk do sídliště, jsme zrušili,“ vypočítává Rudolf opatření, které mají zmírnit problémy, se kterými se ale potýkají i ostatní festivaly v Dolní oblasti.

V průběhu festivalu bude probíhat veřejná finanční sbírka na podporu sedmileté Veroniky Staníčkové z Frýdku-Místku. „Verunka trpí mozkovou obrnou, neslyší, nemluví, nechodí a neovládá své ruce. Získané finanční prostředky umožní zakoupit speciální pomůcku, díky které bude dívka ovládat počítač pohledem. Zlepší to tak její komunikaci s rodiči, sourozenci, spolužáky i učiteli. Přispívat se bude do pokladničky, která bude umístěná u festivalové fotostěny a se kterou budou hostesky pravidelně procházet festivalový areál,“ dodává mluvčí festivalu Ožana.

Reklama

Výběr článků

Načítám