Hlavní obsah

Lenny vydává singl s klipem, dokončuje album a chystá turné

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvačka, hudebnice a skladatelka Lenny přichází s novou písničkou a videoklipem k ní a ohlašuje své první turné k debutové desce Hearts.

Foto: Universal Music

Lenny zřejmě letos vydá první album.

Článek

Její nová skladba Hell.o vznikala složitě. Ke spolupráci na jejím vzniku Lenny oslovila například Jaroslava Becka, světoznámého českého tvůrce soundtracku k filmům a videohrám (IronMan, Star Wars), nebo žáky ZŠ Jabloňová pod vedením sbormistra Jana Prchala. Na písni se podílela čtyři nahrávací studia včetně nouzovského Sona, libereckého Resound Studia, bratislavského Pulp Studia a amerického Sterling Sound. Naživo ji Lenny představila na loňském Srdcebeat Tour kapely Kryštof.

„Písnička Hell.o je o našich vnitřních démonech a o tom, jak se s nimi vypořádáme. Název nemá symbolizovat pozdrav nebo uvítání, nýbrž to, že se démonům postavíme čelem a zbavíme se jich,“ vysvětluje Lenny, která k tvorbě přizvala svého dvorního kytaristu a producenta Ondřeje Fiedlera. „Myslím, že Hell.o má v sobě velkou sílu už jen tím, že jsme oba přesně věděli, co chceme vyjádřit – Ondra hudebně a já textově. Zhruba před rokem jsme v Anglii natočili první demo a od té doby písničku rozmazlujeme a oba ji střežíme jako oko v hlavě.“

Za pozornost ale stojí i videoklip, ve kterém Lenny poprvé ukazuje svoji druhou „rockerskou“ tvář.  Emoce a energie z něj doslova srší. Za námětem s jednotlivými příběhy stojí Lenny spolu s Fiedlerem. „Naším cílem bylo vytvořit klip, který bude působivý, ale o nic méně autentický. Pro takovou spolupráci jsem si speciálně vybrala režiséra Tomáše Kasala. Jeho práci už dlouho obdivuji a byl pro mě sázkou na jistotu,“ vysvětluje Lenny.

S vydáním singlu Lenny odtajnila další plány na letošní rok. Její debutové album by mělo vyjít na podzim. „Vím, že album slibuji už dlouho, ale zároveň jsem se bránila vydat něco jenom proto, že se to ode mě očekává. Chtěla jsem mít jistotu, že tvorba bude skutečná, srdcová a inovativní. Počkala jsem si textově na dobu, kdy budu mít skutečně co říct,” prozrazuje Lenny.

Desku s názvem Hearts krátce po jejím vydání představí svým fanouškům také naživo. Turné se stejnojmenným názvem startuje 30. září ve Vratislavicích.

Skladbu Hell.o je možné slyšet ZDE.

Reklama

Výběr článků

Načítám