Hlavní obsah

Nové knihy: Minier, Black, Fulghum, Smetanová a Dudek

Sport.cz, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestré nabídce tohoto týdne vévodí detektivní příběhy. Pokračuje všehochuť laskavého a poutavého čtení. A nechybějí samozřejmě ani audiokniha nebo komiks.

Článek

Bernard Minier:

Tma

Nové knihy

Na Štědrý den objeví Christine Steinmeyerová, rozhlasová moderátorka z Toulouse, dopis od ženy, která v něm oznamuje sebevraždu. Chyba? Druhý den jí zavolá do rádia posluchač, který ji obviní z toho, že nic neudělala. Brzy se urážky, hrozby a různé incidenty znásobí.

XYZ, přeložil Jiří Žák, 616 stran, 399 Kč

Benjamin Black:

Černooká blondýna

Nové knihy

Pokračovatel Raymonda Chandlera přivedl Marlowa zpět k životu a k novému dobrodružství ve špinavých chudinských ulicích Bay City v Kalifornii. Přichází na scénu nový klient: mladá, krásná a noblesní žena, která po něm chce, aby našel jejího bývalého milence...

Moba, přeložila Martina Knápková, 344 stran, 329 Kč

Lyndsay Fayeová:

Lovci vran

Nové knihy

Píše se rok 1846 a Timothy Wilde je posilou newyorského policejního sboru. Jednoho dne k němu vtrhne míšenka Lucy a prosí o pomoc. Lovci uprchlých otroků si podle ní přivydělávají únosem svobodných občanů, kteří jsou poté odvlečeni na Jih a tam znovu zotročeni.

OneHotBook, čte Martin Písařík, 12:8 hodin, 299 Kč

Val McDermidová:

Střepiny ticha

Nové knihy

Začíná hon na nebezpečného vraha, který nezná strach a nemá co ztratit. Sebevraždy těch žen nesmí být možné přehlédnout, musí přitáhnout pozornost. Budou dost efektní? Příběh s nezapomenutelnou ústřední dvojicí Tonym Hillem a Carol Jordanovou.

BB art, přeložila Radmila Damová, 352 stran, 299 Kč

Robert Fulghum:

Poprask v sýrové uličce

Nové knihy

Soubor fejetonů či minipovídek oblíbeného autora, který vzpomíná na dětství a mládí a jehož okouzlení z těch časů stále neopouští.

Argo, přeložili Lenka Fárová a Jiří Hrubý, 160 stran, 238 Kč, e-kniha 168 Kč

Zoe Suggová:

Girl online na turné

Nové knihy

Když Noah Penny pozve, aby s ním odjela na velké evropské turné, Penny má pocit, že její život už nemůže být báječnější. Jenomže brzy se ukáže, že cesta do Evropy nebude zdaleka taková idyla, jak si původně myslela. Její Kluk z Brooklynu na ni nemá vůbec čas…

Jota, přeložila Vanda Senko Ohnisková, 368 stran, 298 Kč, e-kniha 199 Kč

Pavla Smetanová:

Příběhy z olivového ostrova aneb Když na Korfu kvetou mandloně

Nové knihy

Úspěšný titul autorky žijící na Korfu přes deset let se svým řeckým manželem a dvěma dětmi. Její postřehy jsou prodchnuty láskou a obdivem k novému domovu, což jí umožňuje vnímat krásu a poezii ostrova i pohostinnost jeho obyvatel, ale i méně příjemné stránky života.

Nakladatelství Lidové noviny, 168 stran, 163 Kč

Aleš Dudek:

U nás na greenu

Nové knihy

Vystavět a provozovat golfový klub může být tím nejhorším nápadem v životě. Zvlášť když se při tom zadlužíte a je začátek devadesátých let minulého století. Rychle se pak začnou objevovat zvláštní lidé, kteří chtějí vrátit své či cizí peníze a pletou si green s heliportem...

Filip Čenžák, 200 stran, 199 Kč

Martí Perarnau :

Pep Guardiola. První rok v Mnichově

Nové knihy

Novinář získal neomezený přístup do šatny fotbalového klubu Bayern Mnichov. Díky pozvání trenéra Guardioly exkluzivně a velice podrobně hovořil s řadou hráčů, jako je Arjen Robben, Manuel Neuer, Philipp Lahm, Thiago Alcântara a Bastian Schweinsteiger.

Host, přeložila Romana Bičíková, 448 stran, 297 Kč

Tomáš Němeček:

Karel IV. Očima opata Neplacha a rytíře Smila

Nové knihy

Druhý díl série popisující naše velikány tak, jak je neznáte. Průvodci budou rytíř a básník Smil Flaška z Pardubic a opat Jan Neplach – historické postavy, které krále Karla IV. zažily. A dvě „laskavé čtenářky“, které kladou všetečné otázky…

Mladá fronta, 136 stran, 199 Kč

Justin Gray, Moritat, Jimmy Palmiotti:

All Star Western 2: Válka vládců noci

Nové knihy

Lovec lidí Jonah Hex a doktor Amadeus Arkham úspěšně rozbili gang únosců dětí, ale zlosyn, který vše zpovzdálí řídil, dosud uniká. Jeho stopa vede v novém komiksu do New Orleans a nezdá se, že půjde o snadný lov...

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 192 stran, 399 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám