Hlavní obsah

Anděl Páně 2 byl dotočen, Bartoška je opět Bůh

Právo, míš, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli skončilo ve studiu České televize na Kavčích horách natáčení filmu Anděl Páně 2. Režisér Jiří Strach tam opět vynesl do nebes Pánaboha Jiřího Bartošku, anděla Petronela Ivana Trojana, čerta Uriáše Jiřího Dvořáka, Panenku Marii Kláru Issovou, Josefa Abrháma v roli Josefa a malého Viktora Antonia jako Ježíška.

Boží rodina, zleva Josef Abrhám, Jiří Bartoška, Klára Issová a Viktor Antonio

Článek

„Natáčením dvojky jsme se tak trochu postavili na start závodu sami se sebou, takže k příběhu jsme od počátku přistupovali bez nějaké pýchy, ale naopak s velkým respektem,“ řekl režisér Jiří Strach a dodal: „Základ všeho je chemie mezi Petronelem a Uriášem a ta je ještě zralejší než při prvním filmu, protože jsem s nimi za těch jedenáct let natočil řádku filmů a stal se z nás sehraný tým.“

Foto: Česká televize, Marlene Film Production

Hlavní protagonisté pohádky Ivan Trojan a Jiří Dvořák během natáčení v historickém centru Ledče nad Sázavou

Osvědčené herecké duo tentokrát během hledání jablka ze stromu Poznání pomůže mamince s malou holčičkou Anežkou, které se dostaly do úzkých.

„Diváci mi po jedničce vzkázali, že právě tato dvojice je nositelem největší zábavy. Tentokrát tedy prakticky nezmizí z plátna,” osvětlil podrobnosti z natáčení Strach.

Foto: Falcon

Jiří Bartoška a Viktor Antonio během natáčení

Ivan Trojan přiznal, že to bylo jeho nejtěžší natáčení s Jiřím Strachem. „Je to příběh mikulášského večera a noci, takže jsme měli dvanáctihodinové noční směny. A já neumím přes den spát, takže to nebylo zrovna snadné,“ řekl.

Zpívající andělíčci

Jiří Bartoška s úsměvem dodal, že pro něj to bylo po těch jedenácti letech velmi příjemné setkání. „Mám jen dva natáčecí dny ve studiu a včera tu s námi bylo pětadvacet zpívajících andělů – dětí s blonďatými parukami a křídly. Bylo to milé,“ uvedl.

Foto: Falcon

Zahrála si i Lucie Bílá.

Anděl Páně 2 vstoupí do kin 1. prosince 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám