Hlavní obsah

Drama o 11. září natočí s Charliem Sheenem

Novinky, Stanislav Dvořák

Charlie Sheen a Whoopi Goldbergová mají být hlavními hvězdami v akčním dramatu Nine Eleven o teroristických útocích z 11. září 2001.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

Charlie Sheen

Článek

Drama právě začal natáčet režisér Martin Guigui podle scénáře, který napsal společně se Stevenem Golebiowským, uvedl server Variety. Bude příběhem pěti lidí, kteří se v době teroristického útoku zasekli ve výtahu v budově World Trade Center. V dalších rolích se mají objevit Luis Guzman, Wood Harris či Olga Fonda.

Film se nebude točit v New Yorku na autentických místech, ale v Thunder Studios v kalifornském Long Beach. O produkci se dělí Thunder Studios, Sprockefeller Pictures, Vitamin A Films a Sunset Pictures.

“Jsme strašně vděční, že můžeme přivést k životu tento inspirativní příběh. Nine Eleven je velmi emocionální jízda a potřebuje, aby se dala dohromady dynamická parta a zrealizovala tento unikátní film,” tvrdí Guigui. “Máme to štěstí, že jsme získali tak nadané herce. Charlie a Whoopi jsou oba rodilí Newyorčané, kteří se s příběhem hodně identifikují.”

“Cítím s tím filmem hluboké propojení a jsem nadšený, že můžu pracovat s mou drahou kamarádkou Whoopi Goldbergovou,” řekl Sheen.

Nejde zdaleka o první pokus filmařů o vyrovnání s největším teroristickým útokem na území USA. V roce 2006 kritiku šokoval dlouhý a uslzený snímek World Trade Center, a to hlavně svou kýčovitostí. V ohlasech na film se často opakovalo, že toto snad nemohl natočit Oliver Stone, který má za sebou Četu, Wall Street a The Doors. Pravda je, že natočil.

Úplně jinak točil svůj Let číslo 93 režisér Paul Greengrass. Vyhnul se hrdinství a slzení. Let číslo 93 nemá hlavního hrdinu, protože Greengrass všechno jen načrtl a nic neinterpretoval, jako by měl především dokumentaristickou ambici. Kamera ve filmu přeskakovala z místa na místo a pořád se třásla. Greengrass se úplně vzdal exteriérů, vše se odehrávalo jen ve středisku kontroly letového provozu a v letadle.

Recenze měl film skvělé. Později získal dvě ceny Bafta a byl nominován na Oscara.

Reklama

Výběr článků

Načítám