Hlavní obsah

Insania představuje klip k albu, které vyjde příští rok

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Insania je brněnská skupina, která vznikla již v roce 1987. Za své poslední album Zapal dům, poraž strom... (2013) získala dvě žánrové Ceny Anděl, a to v kategoriích Hard & heavy a Punk & hard core. Nyní představuje videoklip k písničce, která bude součástí chystaného alba.

Videoklip k písni Nebe a NietzscheVideo: skupina Insania

 
Článek

Skladba se jmenuje Nebe a Nietzsche a vydání nové desky je naplánováno na příští rok. Autorem klipu je tvůrce DNT2, který již pro formaci realizoval videoklip k písničce Božská komedie. „Nebe a Nietzsche roubuje motiv hodnoty víry na současné zahlcení informacemi a vyprázdnění pojmu Pravda: Na začátku bylo slovo, na konci je spam,“ vypráví o klipu zpěvák a kytarista kapely Poly. „Text písně se odráží od citátu Friedricha Nietzscheho: V nebi nejsou žádní zajímaví lidé a rozvíjí ho do ironické fantasmagorie o hrstce vyděděnců, kteří do nebe proniknou násilím.“

Kapela i režisér zvolili pro klip bílo-zlatou koncepci, balancující na hranici dobrého vkusu. Ústřední postavou videoklipu je televizní kazatel amerického střihu.

Reklama

Výběr článků

Načítám