Hlavní obsah

Zoe Saldanaová jako Nina Simone v traileru

Novinky, Stanislav Dvořák

Trailer k dlouho očekávanému filmu Nina o kultovní zpěvačce Nině Simone je venku. Snímek vzbudil u fanoušků už předem vášnivé spory.

Upoutávka na film NinaVideo: RLJ entertainment

 
Článek

Obsazení hlavní role bylo zpočátku silně kritizováno. Zoe totiž nikdy profesionálně nezpívala a ani nevypadá jako Nina Simone. Média a fanoušci jí to dali pořádně najevo.

Ninu Simone měla původně hrát zpěvačka Mary J. Blige, ale nakonec z toho sešlo. Nová herečka do projektu vstoupila v roce 2012 a začaly vleklé spory. Například i kvůli tomu, že skutečná Nina měla velmi tmavou kůži, zatímco Zoe, která má hispánské kořeny, je mnohem světlejší. Kvůli tomu herečka podle serveru RollingStone používala velké množství make-upu a údajně i umělý nos.

„To, co mi pomáhá v soustředění a brání tomu, abych podlehla stresu a nechala si ubližovat různými komentáři, je fakt, že to dělám pro mé sestry a pro mé bratry. Nezajímá mě, kdo říká, že nejsem tohle a tamhleto,“ řekla herečka při natáčení v roce 2013. Premiéra filmu byla v Americe stanovena na 22. dubna.

Ovlivnila několik generací

Nina Simone se narodila v roce 1933 a největší úspěch měla v 50. a 60. letech minulého století, její vliv je ale v hudbě cítit dodnes. Měla klasické hudební vzdělání, které spojila s bluesovým feelingem, a její unikátní hlas s hluboko posazeným vibratem vynikal v nenapodobitelně melancholických skladbách. Světu zanechala hity jako Little Girl Blue, I Put a Spell On You, Feeling Good, Don't Let Me Be Misunderstood, Sinnerman nebo To Be Young a Gifted and Black.

Nina Simone (vlastním jménem Eunyce Waymonová) vydala desítky alb a ovlivnila několik generací. Zemřela v roce 2003 ve Francii, kde dlouhodobě žila.

Reklama

Výběr článků

Načítám