Hlavní obsah

Nová alba: Simple Plan, Jack Garratt či Andrian T. Bell

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu se na trhu objevují desky kanadských Simple Plan, kteří se první březnovou sobotu představí v Praze, a také britské naděje letošního roku Jacka Garratta. Pozornost na sebe poutá i druhá deska Adriana T. Bella, v Čechách usazeného Brita, jinak zpěváka kapely The Prostitutes. Za tu první získal cenu Apollo.

Článek

Simple Plan: Taking One For The Team

Foto: Warner Music

Nová alba

Kanadská poppunková kapela je se svým novým albem po pár dnech od vydání úspěšná. Ihned se například dostala na první místo prodejního žebříčku iTunes u nás. 5. března vystoupí v Praze. Je to veselá a přímočará deska kapely, která ví, jak se správný pop punk hraje.

Jack Garratt: Phase

Foto: Universal Music

Nová alba

Britský zpěvák a multiinstrumentalista Jack Garratt se stal na prahu letošního roku největším příslibem hudební scény, a to podle tradiční ankety BBC Sond of... Jeho první album by o tom mělo přesvědčit, je směsí příjemného indie popu, elektroniky i r’n’b.

Adrian T. Bell: Night And Day

Foto: Championship

Nová alba

Druhá sólová deska rockového zpěváka vznikla již loni v květnu v pražském studiu Faust. Zvuku se ujal britský producent Michael Rendall, který produkoval i předchozí Bellovo album Different World.

Wolfmother: Victorious

Foto: Universal Music

Nová alba

Na světě je nové album australské rockové kapely Wolfmother, která při tvorbě nejvíce čerpá v hudbě šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Podobný je i její zvuk, skladby svou stavbou se také opírají o starý způsob aranžování.

Lion Babe: Begin

Foto: Universal Music

Nová alba

Begin je první album amerického neosoulového dua Lion Babe, které tvoří zpěvačka Jillian Herveyová a producent Lucas Goodman. Nabízí vzdušné písničky, jejich zvukový doprovod je ale příliš chladný, což ve finále zásadně ovlivňuje i celkové vyznění desky.

Lara Fabian: Ma Vie Dans La Tienne

Foto: Warner Music

Nová alba

Dvanácté album belgické zpěvačky Lary Fabian vyšlo v zemích Beneluxu již v listopadu, k nám se ale dostává až nyní. Fabian na něm předvádí svůj pohled na pop a opět dokazuje, že je osobitá zpěvačka s ohromným citem pro výraz.

Eric Prydz: Opus

Foto: Universal Music

Nová alba

Opus je debutové dvojalbum švédského dýdžeje Erica Prydze. Pohybuje se na něm v oblasti progressive houseu a elektronické hudby, čili v podstatě jde o muziku do výtahů, jejíž potenciál je pouze doplňkový.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám