Hlavní obsah

Jiří Bartoška vyznává Teorii tygra

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film scenáristy a režiséra Radka Bajgara s Jiřím Bartoškou v hlavní roli je jedním ze čtyř českých filmů příštího roku, jejichž koproducentem je energetická skupina RWE.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radek Bajgar, Jiří Bartoška a Eliška Balzerová při natáčení Teorie tygra.

Článek

Ta se již podílela na 46 domácích filmech včetně například snímků Kobry a užovky a Domácí péče, které letos s úspěchem soutěžily na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Na včerejším setkání s novináři to oznámil předseda představenstva RWE ČR Martin Herrmann.

„Teorie tygra má potenciál oslovit nejširší skupiny diváků,“ řekl mluvčí společnosti Martin Chalupský o komediálně laděném snímku, v němž Bartoška hraje muže uvláčeného dlouholetým manželským soužitím, který si v šedesáti letech vzpomene na své někdejší sny a vůli k vlastnímu životu a rozhodne se škrtícímu chomoutu vzepřít. „Je to o lidech v manželství, což může být zábavné i traumatizující,“ řekl k tomu Bajgar, který tvrdí, že ženy si berou za muže tygry a pak je nutí, aby se z nich stali králíčci.

„Myslel jsem, že mé tělo bude po nemoci více zregenerované. Natáčel jsem ale v letních vedrech a musel jsem i jezdit na kole do kopce a lézt po skalách. Byl jsem unavený, ale přesto jsem rád, že jsem do toho šel,“ řekl k filmu, který bude mít premiéru v březnu, Bartoška.

Skupina RWE podpoří v příštím roce českou kinematografii dalšími 25 milióny korun, vedle Teorie tygra bude koproducentem hororu Polednice režiséra Jiřího Sádka, pohádky Anděl Páně 2 Jiřího Stracha a historického snímku Křižáček Václava Kadrnky.

Pokračovat bude i filmová nadace, která je společným projektem RWE s Českou televizí a Barrandov Studiem a ocenila finančně například i Domácí péči a Kobry a užovky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám