Hlavní obsah

RECENZE: Hollywood Vampires jsou chabou poctou

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywood Vampires je rocková superskupina, která má jednoduchou filozofii. Její vznik je poctou pijáckému klubu, který se scházel v sedmdesátých letech v Los Angeles a Londýně a jehož členy byly hvězdy tehdejší rockové scény.

Foto: ČTK

V čele kapely i klubu pijáků stojí a stál Alice Cooper.

Článek

„Byly to zlaté časy,“ vzpomíná Alice Cooper, zakládající člen onoho klubu a duše stejnojmenné nové kapely. „V klubu Rainbow v Los Angeles jsme měli salónek, který byl rezervovaný pouze pro nás. V našem klubu byli například Keith Moon, Ringo Starr, Micky Dolenz, Harry Nilsson, Marc Bolan, John Belushi a další. Byl to jeden velký mejdan, titíž lidé každou noc. Někdy mezi nás přišli i John Lennon, Jimi Hendrix nebo Keith Emerson, kteří byli čestnými hosty klubu. Dosud je v Rainbow plaketa, která náš klub připomíná.“

A připomenout jej má i album projektu Hollywood Vampires, které vyšlo před několika týdny a jmenuje se stejně jako projekt. V jeho čele stojí Alice Cooper, kytarista skupiny Aerosmith Joe Perry a herec Johnny Depp. Vybrali si do repertoáru písničky, které napsali někteří hosté jejich klubu, a také slavné kousky, pozvali si do studia skvělé muzikanty a natočili počin, který je poctou a zábavou.

Foto: Universal Music

Obal alba kapely Hollywood Vampires.

O nic víc však v tomto projektu nejde. Pravda, na desce jsou dvě skladby plus mluvené intro, které ústřední postavy Hollywood Vampires napsaly za účelem představit je jako novinky. Jsou to ale jenom připomínky všech ctností i nectností rock’n’rollu v jeho kytarové podobě. Nejde o nijak zvlášť silné kompozice.

Dave Grohl z Foo Fighters na desce hraje v několika skladbách na bicí, fenomenální kytarista Slash dělá, co může, Perry Farrell z Jane’s Addiction pěje jako o život, Paul McCartney zpívá, hraje na baskytaru i piano, Brian Johnson zpívá jako v AC/DC a i další dělají to, co nejlépe dovedou. Pořád je to ale jenom zajímavost, která má dobrý základní nápad, leč provedení poněkud odbyté.

Hollywood Vampires: Hollywood Vampires
Universal Music, 40:35

Celkové hodnocení: 40 %

Reklama

Výběr článků

Načítám