Hlavní obsah

Truffaz vystoupí se svou skupinou

Novinky,
Praha

Přední jazzový trumpetista, Švýcar Erik Truffaz, se ve čtvrtek představí v pražském Paláci Akropolis se svou skupinou 4tet. Truffaz sice v posledních letech hodně rozšířil spektrum spolupracovníků, aby se mohl věnovat stylově různorodějším projektům, ale na svou kapelu nezanevřel.

Foto: Rachot

Erik Truffaz se skupinou

Článek

S kvartetem, v němž nově bubnuje Arthur Hnatek, připravil nové album, které vyjde u společnosti Parlophone v lednu příštího roku. Má navazovat na předchozí desky, v nichž Truffaz spojil ohlasy milesdavisovského jazzu s hip hopem a acid jazzem, ale udělal další krok vpřed.

Nově se inspiroval africkou hudbou, k čemuž ho přivedla spolupráce s jihoafrickým tanečním divadlem Vuyani. Na albu se proto objeví mezi hosty dva Malijci, afrobeatová zpěvačka Rokia Traoré a rapper Oxmo Puccino z Mali.

Inspirace africkou hudbou se může objevit i na čtvrtečním koncertu, který umožní poznat českému publiku další proměny Truffaze, jenž zaujal na přelomu tisíciletí davisovskými ohlasy spojenými prvky. Na album The Walk Of The Giant Turtle z roku 2003 je propojil s hip hopem i drum'n'bassem. Uvolněnější pojetí pak představilo album Arkhangelsk

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám