Hlavní obsah

Nová alba: Lana Del Rey, Bring Me The Horizon nebo My Dying Bride

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu na sebe poutá pozornost zejména nové album americké zpěvačky Lany Del Rey. Radost budou mít i příznivci tvrdší hudby, neboť se do světa vydala nová alba kapely My Dying Bride nebo Bring Me The Horizon. Mirek Hoffmann a Marta & Tena zase připomenou českou klasiku.

Článek

Lana Del Rey: Honeymoon

Foto: Universal Music

Nová alba

Čtvrté album americké zpěvačky Lany Del Rey je opět poněkud temným spojením popu a alternativního přístupu ke skládání. Kolekce je nicméně poměrně dlouhá a vzhledem k nedostatku silných nápadů poněkud monotónní.

Mirek Hoffmann: 80

Foto: Supraphon

Nová alba

Letošní březnové osmdesáté narozeniny zpěváka, textaře a skladatele Mirka Hoffmanna se staly důvodem vydání výběrového čtyřalba, které lze v nadsázce označit za kroniku české country uplynulých čtyřiceti let. Osmdesát písniček zahrnuje tituly, které Hoffmann nazpíval se skupinami White Stars, Greenhorns a Zelenáči.

Martha & Tena: Zlatá kolekce

Foto: Supraphon

Nová alba

Souznění hlasů zpěvaček Marthy a Teny Elefteriadu a jejich bohatou hudební kariéru mapuje 3CD Zlaté kolekce. Nabízí třiasedmdesát písniček a odhaluje široké hudební rozpětí sester od roku 1969 do současnosti.

Bring Me The Horizon: That’s The Spirit

Foto: Sony Music

Nová alba

Dva roky po předešlém počinu přichází britská alternativně-metalová formace s novým albem. Razantním, barevným a jiskřivým, jak se na tuto kapelu, vzhledem k minulým deskám, sluší a patří. Spojení metalového světa s mainstreamovým zvukem se ukazuje jako celkem funkční. Deska byla nahrána na řeckém ostrově Santorini.

My Dying Bride: Feel The Misery

Foto: Mystic Production

Nová alba

Legendární britská doommetalová kapela My Dying Bride přichází se svým v pořadí dvanáctým studiovým albem. Opět se na něm objevují o prvky gotického rocku a je též patrné, že formace zúročila své zkušenosti z pětadvaceti let existence.

Peaches: Rub

Foto: Sony Music

Nová alba

Rub je šesté album kanadské umělkyně Peaches. Spojuje na něm různé odrůdy elektronické hudby, ať už jde od electrohouse, electroclash, electropunk nebo synthpop. Je to náročný počin pro poctivé posluchače.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám