Hlavní obsah

Filmové premiéry: Sinister 2, Úžasný Boccaccio, Gangster Ka a American Ultra

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojkou se vrací Horor Sinister a s ním i zlo, zosobněné děsivým pohanským démonem. Velmistři italského filmu, bratři Paolo a Vittorio Tavianiové, si pro svou novinku vzali za základ Boccacciův Dekameron. Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu. American Ultra je akční komedie o jednom milovníkovi trávy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 35. týden

Článek

Sinister 2

Upoutávka k filmu Sinister 2

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými devítiletými dvojčaty. Brzy ale zjistí, že nejsou v domě sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu… Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál?

Sinister 2, USA 2015, horor, 97 min., režie: Ciarán Foy, hrají: Shannyn Sossamon, James Ransone, Nicholas King, Tate Ellington, Dartanian Sloan, Robert Daniel Sloan.

Úžasný Boccaccio

Upoutávka k filmu Úžasný Boccaccio

Florencie, Itálie, rok 1348. Zatímco v toskánském městě řádí nelítostná černá smrt, skupina mladých lidí šlechtického původu se uchyluje do vily v nedalekých horách. Aby jim čas lépe utíkal, rozhodnou se, že si ho ukrátí vyprávěním. Z původní stovky povídek Boccacciova Dekameronu si Tavianiové zvolili pět plných fantazie, lásky, touhy a groteskních úkladů.

Úžasný Boccaccio, Itálie/ Francie 2015, historický, 120 min., režie: Paolo Taviani, Vittorio Taviani, hrají: Carolina Crescentini, Flavio Parenti, Vittoria Puccini, Michele Riondino, Kim Rossi Stuart a další.

Gangster Ka

Upoutávka k filmu Gangster Ka

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Díky kontaktům na politické scéně chystá triumfální majstrštyk - ovládnutí společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot.

Gangster Ka, ČR 2015, krimi, 100 min., režie: Jan Pachl, hrají: Hynek Čermák, Predrag Bjelac, vlastina Svátková, Filip Čapka a další.

American Ultra

Upoutávka k filmu American Ultra

Věčně zhulený Mike žije se svou přítelkyní v ospalém městečku ospalým životem. Nikdy by ho nenapadlo, že by mohl mít vážnější problémy, dokud se v noci u jeho auta neobjeví neznámí lidé. Mike překvapeně zjišťuje, že je „spícím agentem“, bohužel jedním z těch, kteří jsou určení k likvidaci.

American Ultra, USA 2015, akční komedie, 96 min., režie: Nima Nourizadeh, hrají: Jesse Eisenberg, Kristen Stewartová, Bill Pulman a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám