Hlavní obsah

Vyjde sólové album Kurta Cobaina

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již letos v létě vyjde album sólových nahrávek zesnulého zpěváka a kytaristy již nefungující americké kapely Nirvana Kurta Cobaina. Pro americký magazín Bedford + Bowery to prozradil Brett Morgen, režisér snímku Kurt Cobain: Montage of Heck (2015). Film byl současně uveden stanicí HBO.

Foto: ČTK

Kurt Cobain dosud sólové album nevydal.

Článek

Morgen během práce na dokumentu o muzikantovi objevil hudební materiál v délce 200 hodin. Jde o Cobainovy demosnímky, coververze písní od Beatles, mluvené texty či jiné nahrávky. Většina záznamů je na magnetofonové kazetě.

„Lidé budou překvapeni,“ řekl režisér o připravované kompilaci, přičemž upozornil, že nejde o nahrávky skupiny Nirvana. „Je na nich jen Kurt a uslyšíte věci, které byste nečekali,“ dodal.

Již koncem dubna se na internet dostala demonahrávka Cobainovy coververze písně And I Love Her od skupiny Beatles.

Dokument Kurt Cobain: Montage of Heck měl premiéru v lednu na americkém festivalu Sundance. V dalším měsíci byl promítnut na Berlinale a nyní je uváděn i na stanici HBO a v některých kinech. Přibližuje muzikantův život prostřednictvím domácích videí, deníků, fotografií či dosud nevydaných skladeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám