Hlavní obsah

Filmové premiéry: Rychle a zběsile 7, Druhý báječný hotel Marigold a další

Právo, Věra Míšková

Posedmé přicházejí do kin hrdinové série Rychle a zběsile. Skupina britských důchodců prožije další kapitolu svého života v Druhém báječném hotelu Marigold. Svůj vlastní film má animovaná Ovečka Shaun. Čarovný les je filmovou adaptací divadelního muzikálu. Z canneského festivalu přichází do kin drsný film Táhni do pekel. Dokument Zpověď zapomenutého seznamuje s osobností a hudbou Josefa Myslivečka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 13. týden

Článek

Rychle a zběsile 7

Upoutávka na film Rychle a zběsile 7Video: CinemArt

V sedmém díle hraje nováček série Jason Statham Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Jeho mladší bratr Owen obtěžoval hrdiny šestého dílu tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké.

Rychle a zběsile 7, USA 2015, akční, 137 min., režie: James Wan, hrají: Win Diesel, Jason Statham, Kurt Russell a další.

Druhý báječný hotel Marigold 

Druhý báječný hotel Marigold Video: CinemArt

V indickém Jaipuru leží jeden báječný hotel a v předchozím filmu se stal útočištěm sedmi trochu noblesních a trochu potrhlých britských penzistů. Teď už je Báječný hotel Marigold plně obsazen nejen hvězdnou sestavou britských herců, ale také stálými hosty a jeho manažerka Muriel i majitel Sonny chtějí své podnikání rozšířit.

Druhý báječný hotel Marigold, USA/ Velká Británie, komedie/ drama, 122 min., režie: John Madden, hrají: Maggie Smithová, Judi Denchová, Bill Nighy, Richard Gere, Dave Patel a další.

Ovečka Shaun ve filmu

Ovečka Shaun ve filmu Video: Bohemia MP

Shaun se rozhodne vyhlásit volný den a užít si nějakou zábavu. Den ale bude nakonec mnohem akčnější, než by čekala. Kombinace farmáře, karavanu a velmi strmého kopce zavede všechny do města a bude na ovečce, aby se ona i celé stádo dostali zpět na rodné pastviny.

Ovečka Shaun ve filmu, VB/ Francie 2015, animovaná komedie, 85 min., režie: Mark Burton, Richard Starzack.

Čarovný les

Čarovný les Video: Falcon

Muzikál spojuje čtyři známé pohádky – Popelku, Červenou Karkulku, Lociku a Jacka a fazolový stonek – příběhem bezdětného páru pekaře a jeho ženy. Před léty zaklela čarodějnice pekařovu rodinu a nyní může kletbu zrušit, když jí pekař přinese bílou krávu, červenou pláštěnku, zlatý střevíček a vlasy kukuřičné barvy…

Čarovný les, USA 2014, muzikál, 126 min., režie: Rob Marshall, hrají: Meryl Streepová, Johnny Depp, Anna Kendricková a další.

Táhni do pekel

Táhni do pekel Video: Artcam

Fred se po 15 letech vězení vrací ke své rodině do kočovnické kolonie na okraji Paříže. Mezitím se událo mnohé, ale jedno se nemění… Jeho bratři se chystají na velkou loupež nákladu mědi. Jenže plán se jim vymkne z rukou a Fred se bude muset rozhodnout, jestli mu snaha postarat se o bratry stojí za další několikaletý žalář…

Táhni do pekel, Francie 2014, drama, 94 min., režie: Jean-Charles Hue, hrají: Jason Francois, Mickael Dauber, Frederic Dorkel, Moise Dorkel, Philippe Martin a další.

Zpověď zapomenutého

Zpověď zapomenutého Video: Mimesis Film

Film se skládá z pozorování zkoušek Myslivečkovy opery Olimpiade, kterou na jaře roku 2013 uvedlo Národní divadlo v Praze, Dijonu, Caen a Luxembourghu v nastudování přední evropské režisérky Ursel Hermannové a dirigenta Václava Lukse. Snímek zachycuje i místa, kde tento přítel a učitel W. A. Mozarta působil.

Zpověď zapomenutého, ČR/ Francie 2015, dokument, 79 min., režie: Petr Václav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám