Hlavní obsah

Muzikál Sunset Boulevard má českou premiéru v Ostravě

Právo, (rh)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejslavnějších muzikálů Andrewa Lloyda Webbera - Sunset Boulevard - má ve čtvrtek 19. února svou českou premiéru v ostravském Divadle Jiřího Myrona v provedení souboru operety a muzikálu Národního divadla moravskoslezského.

Foto: NDM - Martin Popelář

Tomáš Savka (Joe Gilllis) a Silvia Holečková (Betty Schaeferová) v inscenaci muzikálu Sunset Boulevard

Článek

Příběh podle známého filmu Billyho Wildera z roku 1950 o bývalé hvězdě němých filmů Normě Desmondové, která touží po svém návratu na stříbrné plátno, se hraje od doby své světové premiéry v londýnském West Endu v roce 1993 na jevištních celého světa. Diváky dojímá její úporná snaha o návrat na filmové výsluní, kdy její jedinou nadějí je mladý hollywoodský scenárista Joe Gillis, jehož kariéra se právě také nevyvíjí tím správným směrem.

S ostravským souborem Sunset Boulevard v překladu Michala Prostějovského nastudovala režisérka Gabriela Petráková a dirigent a sbormistr Jakub Žídek, choreografie je dílem Pavla Strouhala, scénu navrhl Ondřej Zicha, kostýmy Tomáš Kypta. Dramaturgická spolupráce je dílem Patricka Fridrichovského. Hlavní roli Normy Desmondové vytvoří v alternaci Hana Fialová a hostující Katarína Hasprová, Joea Gillise Roman Harok a Tomáš Savka.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám