Hlavní obsah

Příští Grammy bez Westa

Právo, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký raper a producent Kanye West se nechal slyšet, že se na příští ročník hudebních cen Grammy nejspíš nedostaví, a to ani v případě, že by byl v nominacích.

Foto: ČTK

Kanye West není spokojen s pravidly cen Grammy.

Článek

Nelíbí se mu totiž hlasovací systém. Podle něj by měl vycházet spíše z popularity daných interpretů, protože právě popularita je to, co umělce prodává. Dokud si tedy nesedne s organizátory a tento systém společně „nespraví“, odmítá se dalších ročníků účastnit.

Na letošním předávání vpadl West na pódium, když si cenu za Album roku přebíral zpěvák Beck. V poslední chvíli si však svůj krok rozmyslel a vrátil se. Později se svěřil, že zmiňovanou cenu měla vyhrát Beyoncé a že by si kritici měli přestat s umělci takto hrát.

Podobnou situaci s Kenyem Westem zažila v roce 2009 také zpěvačka Taylor Swiftová, když si přebírala cenu VMA za videoklip roku. Jenže jí tenkrát opravdu vpadl do děkovné řeči a svůj názor řekl rovnou na pódiu.

Reklama

Výběr článků

Načítám