Hlavní obsah

Skupina Mirai představuje první klip

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mirai je nové jméno na české popové scéně. Tříčlenná kapela dnes premiérově uvádí svůj první videoklip k písničce Dítě robotí. Zhlédnout jej lze na službě Mixer.cz.

Foto: Universal Music - Petr Kozlík

Mirai jsou na hudební scéně nováčky. Mirai Navrátil uprostřed.

Článek

Mirai přišli na svět loni. Ke zpěvákovi a kytaristovi Mirai Navrátilovi a bubeníkovi Šimonu Bílému, kteří předtím působili ve skupině Dolls In The Factory, se přidal ještě baskytarista Michal Stulík. „Naše hudba je pop,“ říká Navrátil. „Někdy rockovější, jindy alternativnější, občas melancholický, ale pořád je to pop. Všechny písničky jsou v češtině. A některá budou možná v japonštině.“

Navrátil to s japonštinou myslí vážně. Má v té zemi předky a rád by s kapelou někdy v budoucnu do Japonska odjel koncertovat. Na internetu prý objevil kapelu, která má ve jménu název naší země. Společné turné s ní mu přijde jako zajímavá myšlenka.

Režisérem klipu Dítě robotí je Adam Ligocki. „Písnička má myšlenku, která je pro mě osobně zásadní. Říká, že lidé by měli dělat věci, které je v životě naplňují,“ vysvětluje Mirai.

Kapela nadále plánuje vydávat singly. „Skládáme písničky a z nich vybereme ty, které mají singlový potenciál. Jakmile jich bude hodně, a nemám na mysli jen ty singly, chtěli bychom nahrát a vydat desku. Letos by ještě měly vyjít dva singly a začátkem příštího roku bychom chtěli přijít s albem,“ říká Navrátil.

Videoklip můžete zhlédnout ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám