Hlavní obsah

K dokumentu o Nirvaně bude i kniha

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní stanice HBO dokončuje dokumentární film o zpěvákovi a kytaristovi skupiny Nirvana Kurtu Cobainovi nazvaný Montage Of Heck. K němu připravuje k vydání rovněž knihu.

Foto: ČTK

Kurt Cobain zemřel v roce 1994.

Článek

Kniha bude mít stejný název jako dokument. Bude obsahovat několik exkluzivních rozhovorů, které se budou nacházet i v dokumentu, a různé fotografie či kresby z osobního Cobainova archívu.

Televize HBO plánuje snímek odvysílat letos v dubnu, přičemž ve stejném čase hodlá vydat i knihu, na níž se mimo jiné podílí režisér filmu Brett Morgen.

Montage Of Heck bude vůbec první dokument o Cobainovi, který v roce 1994 spáchal sebevraždu. Vznikl ve spolupráci s jeho rodinou, přičemž dcera Frances Bean je dokonce výkonnou producentkou snímku.

Film přiblíží muzikantův život prostřednictvím domácích videí, deníků, fotografií či dosud nevydaných skladeb. Připomene i kariéru jeho skupiny Nirvana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám