Hlavní obsah

Support Lesbiens a Waltari vyrazí na společné turné

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K zajímavému spojení dojde při chystaném českém koncertním turné našich Support Lesbiens a finských Waltari. Formace, které se poprvé setkaly v devadesátých letech na pražském festivalu Cross Town Traffic, u nás společně absolvují tucet koncertů.

Foto: archív kapely

Support Lesbiens vydali loni album Leave A Message +420 602 30 30 35.

Článek

Turné začne 15. listopadu v Pardubicích a skončí 4. prosince v Českých Budějovicích. Finští Waltari u nás mají velmi silné posluchačské zázemí a na koncerty k nám začali pravidelně jezdit už v devadesátých letech.

„S Waltari jsem se poprvé setkal v legendárním pražském klubu U Zoufalců v lednu 1993. Byli tu vůbec poprvé a den poté jsme měli ve stejném klubu svůj teprve druhý koncert my,“ vzpomíná kytarista Support Lesbiens Hynek Toman. „Bylo na ně totálně našviháno, zdi se doslova potily, šla z nich vlhkost. Po tom vystoupení se u nás Waltari etablovali a začali k nám pravidelně jezdit.“

Foto: archív kapely

Waltari jsou v Čechách velice populární.

Podle Tomana si u nás Waltari vytvořili takové zázemí, že na českou scénu přirozeně patří. Mají u nás dokonce fanklub, což byl jistě také důvod k tomu, že původní počet sedmi společných koncertů se rozrostl na dvanáct.

„Potkávali jsme se s Waltari na festivalech. Poprvé na pražském Cross Town Traffic, před asi pěti lety zase na festivalu Benátská noc. Nikdy jsme se ale neznali osobně, jenom jsme na sebe tak mávli a pozdravili se,“ vysvětluje Toman. „Společný koncert jsme ještě nikdy neměli, takže v Pardubicích to bude premiéra.“

K oběma kapelám se na všech koncertech připojí místní skupiny.

Support Lesbiens a Waltari vyrazí na společné turné

15. 11. Pardubice – ABC Klub

16. 11. Písek – KD Písek

17. 11. Zlín – Masters of Rock café

18. 11. Praha – Rock Café

21. 11. Most – KD Meduza

22. 11. Jablonec nad Nisou – Woko Music Club

23. 11. Plzeň – KD Šeříkovka

27. 11. Brno – KC Semilasso

28. 11. Karlovy Vary – Lidový dům

29. 11. Krnov – Kofola Music Club

 3. 12. Ostrava – DK Akord

 4. 12. České Budějovice – Art IGY

Reklama

Výběr článků

Načítám