Hlavní obsah

RockOpera se utká s Goetheovým Faustem

Právo, rh

RockOpera Praha chystá novou rockovou operu Faust na motivy díla J. W. Goetha z dílny Milana Steigerwalda a Pavly Forest. V režii Romana Štolpy vytvoří titulní roli Jiří Zonyga, Mefista ztvární Viktor Dyk, Hospodina Pavla Forest. Premiéra v holešovickém sídle RockOpery se uskuteční 11. prosince.

Foto: archiv RockOpera

RockOpera se vydává po stopách Goethova nesmrtelného díla.

Článek

Podle Milana Steigerwalda bude zpracování Goethova díla RockOperou Praha opět opravdovým rockovým nářezem. „Náš Faust nabídne energickou hudbu ve stylu nu-metalu v podání živé kapely hrající přímo na pódiu. Skvělé výkony mnoha tanečníků a akrobatů, filmové projekce a další zážitky a především jedinečnou atmosféru, která diváky vtáhne do děje,“ říká Milan Steigerwald.

Režisér Roman Štolpa akcentuje ve Faustovi sílu pokušení, lidské proradnosti, touhu po poznání vedoucí k věčnému zatracení, hledání smyslu života a víry v sama sebe. Ale také věčný boj lásky a vášně s utrpením a bolestí, dobra se zlem.

„Téma Faust versus Mefistofeles je opravdu velmi zajímavé, kromě rockově-metalového hudebního zážitku si mohou lidé do svých životů odnést i něco navíc. Třeba si odpovědí na otázku, kdo z těch dvou je vlastně větší ďábel? A co nám více brání ve štěstí – naše poživačné vášně, nebo naše pokrytectví a nechuť přiznat si nepříjemné pravdy?“ říká o Faustovi režisér Štolpa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám