Hlavní obsah

Rozhodnuto. Steva Jobse hraje Christian Bale

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V chystaném velkofilmu o Stevu Jobsovi dostane hlavní roli Christian Bale. Scenárista Aaron Sorkin potvrdil, že chtěli jen jeho a nebylo třeba váhat.

Foto: ČTK

Christian Bale

Článek

„Potřebovali jsme nejlepšího herce v jistém věku a to je prostě Chris Bale. Nemusel dělat žádný konkurz,” řekl Sorkin.

Čtyřicetiletý britský herec Christian Bale je znám z filmů jako Sametová extáze, Mandolína kapitána Corelliho, 3:10 vlak do Yumy, Špinavý trik, Terminator Salvation a v poslední době hlavně ze série komiksových snímků s Batmanem.

O Baleovi se už kdysi psalo jako o Jobsovi, když měl film režírovat David Fincher, ale ten pak z projektu odešel. Také se spekulovalo o Leonardu DiCapriovi nebo Mattu Damonovi a Benu Affleckovi.

Foto: Sony Pictures

Bradley Cooper a Christian Bale ve filmu Špinavý trik

Není to zdaleka první pokus o zfilmování osudu zakladatele Applu. Film Jobs, kde jej hrál Ashton Kutcher, byl uveden už v roce 2013 a sklidil spíše vlažnější ohlasy. Někteří si dost stěžovali na Kutcherovo herectví.

Foto: Warner Bros

Christian Bale

Nová adaptace vychází z knihy Waltera Isaacsona Steve Jobs, na kterou firma Sony za těžké peníze zakoupila práva, a bude se natáčet během následujících měsíců. Aktuálně je jako režisér uváděn zkušený Danny Boyle.

Sorkin prý napsal spoustu rychlých dialogů, které jsou pro něj typické. Bale podle něj bude muset ve filmu říct „víc slov, než jiní řeknou ve třech filmech dohromady”. Není tam ani jedna scéna, kde by nehrál, a ve všech je obrovské množství textu.

Reklama

Výběr článků

Načítám