Hlavní obsah

Obnovení seriálu Dallas moc nevyšlo. Definitivně končí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obnovení telenovely Dallas se u diváků nesetkalo s takovým nadšením, jaké by si producenti přáli. Společnost TNT proto natáčení remaku definitivně ukončila.

Foto: TNT

„Džejár“ Larry Hagman uprostřed kolegů z remaku Dallas. Zanedlouho poté zemřel.

Článek

Mýdlová opera neboli soap opera, jak podobným dílkům posměšně říkají Američané, vznikla v sedmdesátých letech. Seriál plný intrik a vášní byl zacílen na ženy v domácnosti a vyplňovaly ho reklamy na prací prášky (odtud soap opera). Po roce 1991, když už ho v Americe přestali vysílat, vzbudil velký zájem i u českých hospodyněk.

Původně Dallas vydržel třináct let, ale nový remake nepřežil třetí sezónu. Kdysi populární herec Patrick Duffy tak zřejmě přišel o jednu z posledních šancí, jak se udržet na výsluní.

„Rozhodli jsme se Dallas už neobnovit. Děkujeme všem, kteří se na seriálu podíleli,“ uvedla společnost TNT.

Bez Džejára to prostě nejde

Dallas býval před 30 lety jedním z nejsledovanějších pořadů na světě. Udělal hvězdy z Larryho Hagmana (hrál „záporňáka“ JR Ewinga) i Duffyho (hrál „klaďase“ Bobbyho). Odhaduje se, že se na něj tehdy dívalo asi 300 miliónů lidí v 57 zemích.

Zásadní herec Hagman se sice do seriálu také vrátil, jenže v roce 2012 zemřel a s Dallasem to šlo ještě více z kopce. Přibylo i mnoho nových postav, ovšem ty seriál neutáhly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám