Hlavní obsah

Morgan Freeman se přidá k Wahlbergovi a marihuanovému Méďovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Morgan Freeman zatoužil natočit si konečně nějakou legraci. Herec dojemných a závažných rolí se přidal k Marku Wahlbergovi a pracují na pokračování velice úspěšné přisprostlé komedie Ted (Méďa), která dobyla kina v roce 2012.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Morgan Freeman

Článek

Příběh Teda byl založen na oživlém plyšovém medvídkovi, od kterého se nemůže oddělit jeho majitel, třicátník s přítelkyní, jež marně čeká, kdy už jí konečně požádá o ruku. Hlavní role hráli Mark Wahlberg a americká herečka ukrajinského původu Milena Kunisová, která si říká Mila Kunis. Většinu pozornosti na sebe ovšem strhával drzý úchylný medvídek, který neustále sháněl „hulení“ a jehož sprosté hlášky vyvolávaly v kinosálech bouřlivý smích.

Šikovně napsaná komedie plná narážek na sex a pop-kulturu sice nebyla právě intelektuálním dílem, ale bavila. Podařil se jí malý zázrak, když i v Americe zaznamenala komerční úspěch, přestože dostala označení nepřístupnosti R (to znamená, že diváci pod sedmnáct let na film nesmějí, pokud s nimi nejde rodič či opatrovník).

V USA se nepřístupnost na rozdíl od ČR bere vážně - důkazem toho je fakt, že producenti se označení R tak bojí, že jsou ochotni hotové filmy upravit tak, aby se označení změnilo. Méďa se nakonec stal nejvýnosnějším „R“ filmem roku a dokonce nejvýnosnější „R“ komedií všech dob s tržbami kolem 550 miliónů dolarů.

Na režisérskou stoličku se nyní zase vrátil Seth MacFarlane, který je zodpovědný i za scénář, a hlavní ženskou roli má hrát tentokrát Amanda Seyfriedová. Producentem pokračování, které bychom mohli vidět v červnu 2015, je Scott Stuber.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám