Hlavní obsah

Z Izraele utíkají filmaři, Megadeth či Cee-Lo Green ruší koncerty

Novinky, Stanislav Dvořák

Neustálé boje v Izraeli donutily filmaře i hudebníky rušit své plány. Natáčení amerického seriálu Dig se přesunuje do Chorvatska a odvolávají se megakoncerty světových hvězd.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kytarista a zpěvák Megadeth Dave Mustaine

Článek

V natáčení americké série Dig se bude pokračovat od 1. září v Chorvatsku, v Izraeli se již nedalo pracovat. Po týdnech raketových útoků se produkce stahuje do Evropy a poté do amerického Albuquerque. Šestidílná série od Tima Kringa a Gideona Raffa již má hotový pilotní díl, který se odehrává v Jeruzalémě. Konflikt v Gaze zastavil i další plánované produkce, třeba televizní drama Tyrant se přesunulo do Turecka.

Rodilý Izraelec Raff podotknul, že ostřelování Jeruzaléma hraje v seriálu klíčovou roli. Hlavní role dostali Jason Isaacs a Anne Hecheová a v americké televizi se má Dig vysílat v říjnu.

Metalová skupina Megadeth si vystoupení v Izraeli rovněž rozmyslela. V krátkém sdělení na internetových stránkách napsala, že „skupina se na koncert těšila a je zklamána, že ho nebude schopna odehrát svým fanouškům. Očekává ale, že se do Tel Avivu dostane na příštím mezinárodním turné.”

Americký soulový zpěvák Cee-Lo Green měl vystupovat v Izraeli poprvé. Jeho koncert v jeruzalémském parku 19. srpna je rovněž zrušen. Podobně se zachovaly i desítky dalších umělců a skupin.

Reklama

Výběr článků

Načítám