Hlavní obsah

Kultovní postava Kanclu v podání Rickyho Gervaise míří do kin

Novinky, Stanislav Dvořák

Kultovní Kancl se vrací. Slavný režisér, scenárista a herec Ricky Gervais si znovu zahraje trapného a úchylného Davida Brenta, který býval vedoucím malé pobočky papírenské firmy v britském seriálu, kde dělal svým spolupracovníkům ze života peklo.

Článek

Film se má jmenovat Life On The Road a začíná přibližně tam, kde seriál končí. Bude sledovat osudy Davida Brenta poté, co opustí firmu. Nyní je obchodním cestujícím, který pořádá hudební turné v naději, že se může stát rockovou hvězdou. Ti, kteří postavu dobře znají, si dovedou představit, jaké má asi šance. Natáčet by se mělo příští rok.

Film se bude natáčet ve Velké Británii a počítá se s celosvětovou distribucí, protože původní seriál, který se natáčel v televizi BBC od roku 2001, se s úspěchem vysílal ve více než 100 zemích a následoval vznik řady lokálních verzí. Ricky Gervais za roli dostal řadu cen a ještě dnes se k ní příležitostně vrací. Nedávno dal na internet několik humoristických videí, kde lidi láká, aby se učili hrát na kytaru s bývalým manažerem papírenské firmy.

V celovečerním filmu se postava Brenta domnívá, že o něm natáčejí oslavný dokument ve stylu „Martin Scorsese točí Rolling Stones”, ale jak se dalo očekávat, zvrhne se to spíše v trapnost. Brent si musí turné sám platit a vyrabuje své penzijní pojištění, protože peníze z lístků nestačí ani na náklady. Fandové se tedy mohou těšit na velkou porci fiktivně-dokumentární suché gervaisovské legrace, která rozmazává trapné příhody až do nesnesitelných rozměrů.

Foto: Česká televize

Milan Šteindler

Již na podzim uvede Česká televize vlastní seriál inspirovaný Kanclem. Režíroval ho jeden z otců České sody Milan Šteindler, který k němu v úterý řekl: „Šéfů je hodně, blbců hodně, takže je bohatě z čeho čerpat. Když mi zavolal kreativní producent, jestli bych nechtěl dělat Kancl, tak jsem řekl, že to je blbost, že to nejde. A pak se pro mě to, co jsem řekl, stalo velkou výzvou. A jde to.“

Česká verze se odehrává ve firmě Papír a Print, jejíž brněnskou pobočku řídí arogantní a trapný Marek Chvála. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firmě přežít co nejdéle a vytěžit z toho pro sebe maximum. Prakticky neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti s tím, aby nebyla odhalena jeho neschopnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám