Hlavní obsah

Salsa, Afrika, perské flamenco i jazz Melanie Scholtzové

Novinky, Stanislav Dvořák

V sobotu 30. srpna se koná v Praze (park Podviní) Barevná devítka, pozoruhodný festival, který zdarma nabízí vystoupení etnických skupin ze všech koutů světa, jazz a exotické jídlo. Hlavní hvězdou je letos jihoafrická zpěvačka Melanie Scholtzová.

Foto: melaniescholtz.com

Melanie Scholtzová.

Článek

Zpěvačka pravidelně koncertuje po Evropě i Africe. Začala se učit na klavír v pěti letech a také studovala operní zpěv. Zpívá však jazz a blues s občasnými výlety do funku. Dosud vydala pět sólových alb, spolupracovala na projektech mnoha jiných muzikantů a zazpívala si třeba s Bobbym McFerrinem.

Získala cenu Jazz Revelations na festivalu Jazz a Juan (2012) ve francouzském Nice a dobře ji znají také posluchači v Norsku, Německu, Holandsku, Španělsku, Portugalsku a v Česku. V roce 2013 spolupracovala na albu Freedom’s child, což byl projekt spojující jazz s poezií Jamese Matthewse, a vydala své sólo album Our Time, které podpořila na turné v Česku. Na Barevné devítce vystoupí bez tradičního kvarteta pouze v doprovodu looperu.

Foto: melaniescholtz.com

Melanie Scholtzová

„Program, který ve 14:00 h zahájí Kozáci Vltavy, představí divákům opět kulturu národnostních menšin, které běžně potkáváme mezi svými spoluobčany. Vietnamský tanec s tradičními klobouky, romský čardáš i hip-hop, mongolský hrdelní zpěv i tradiční tanec, taneční blok latinskoamerických tanců, perskou, mexickou nebo iránskou živou hudbu,“ sdělila za pořadatele Zdena Selingerová.

Podávat se budou delikatesy z dalekého Peru, Argentiny, Francie, Slovenska, Konga, Makedonie, Kuby, Afghánistánu, Pobřeží slonoviny, Nigérie, Angoly, Indonésie, Číny, Pákistánu, Bulharska, Arménie, Norska, Gruzie, Mexika, Rumunska nebo z Bavorska a Rakouska.

Melanie by měla vystoupit zhruba v 19:30, následuje latinoamerická taneční show a po deváté uzavřou program Shahab Tolouie Band & Habiboo Boushehri, kteří kombinují perskou hudbu s flamencem.

Reklama

Výběr článků

Načítám