Hlavní obsah

Poslední představení Monty Pythonů přenášelo 2000 kin

Legendární komediální skupina Monty Python, respektive pět jejích žijících členů, v neděli večer vystoupila údajně naposledy. Vystoupení z londýnské O2 Arény bylo přenášeno do více než 2000 kin po celém světě včetně České republiky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Poslední představení skupiny Monty PythonVideo: Reuters

 
Článek

Jak připomněl zpravodajský server BBC News, Monty Pythoni se sešli k sérii rozlučkových vystoupení po více než 30 letech. Na pódiu vystoupili John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Eric Idle a Terry Jones; šestý člen skupiny Graham Chapman, který zemřel na rakovinu v roce 1989, se objevil alespoň na archívních záběrech.

Podle listu Daily Telegraph v O2 Aréně přihlíželo labutí písni Monty Pythonů 15 000 diváků, kteří si znovu připomněli sérii klasických skečů uzavřených pochmurně skvělou – nebo skvěle pochmurnou – hymnou Always Look On The Bright Side Of Life z filmu Život Briana. Vystoupení se ze všech sil snažilo zahnat sentiment, ale přesto se diváci nemohli místy ubránit bodnutí smutku při představě, že Monty Pythoni se už v této podobě nikdy společně nesejdou, dodal Daily Telegraph. Koneckonců všem je přes 70 let a věk je na nich znát.

Večer probíhal bez větších překvapení, která se převážně soustředila do rolí hostů – Eddie Izzard se objevil coby australský filosof, Mike 'Austin Powers' Myers ve falešném kvízu a astrofyzici Brian Cox a Stephen Hawking vystoupili v legračním předem natočeném záznamu.

V českých kinech ještě v srpnu

Čeští diváci se přišli s Monty Pythony rozloučit do více než pěti desítek kin po celé České republice. Tříhodinové představení začalo ve 20.30. Hodinu před začátkem postávaly před oběma sály pražského kina Světozor hloučky diváků. Bylo vyprodáno, na poslední chvíli se v pokladně objevily dva volné lístky. Fronta fanoušků kultovního spolku se postupně prodlužovala, táhla se přes celé schodiště až do pasáže. Představení doprovázely české titulky. Častokrát ale přestaly fungovat. Sedmdesátníci totiž improvizovali. Sami se občas svými vtípky „sestřelili”. Londýnská aréna je odměnila aplausem, tleskalo se i v Praze.

Přenosy představení zajišťuje společnost Aerofilms. Podle jejího ředitele Iva Anderleho kina pro velký zájem přidávají další promítání. Pythonovské poslední sbohem tak budou moci vidět i ti, na které se v neděli vstupenky nedostaly. Třeba pražské biografy Světozor, Aero a Oko představení zopakují v polovině srpna. Lístek stojí 250 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám