Hlavní obsah

Beastie Boys se soudí, dali je do reklamy i přes zákaz

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká skupina Beastie Boys v úterý v New Yorku pokračovala v soudním sporu s výrobcem nápojů Monster Energy Drink kvůli reklamě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zakládající člen kapely Beastie Boys Adam Horovitz přichází k soudu Video: Reuters

 
Článek

Beastie Boys zažalovali Monster Energy Drink už před delší dobou, člen skupiny Adam Horovitz v úterý přišel hájit své zájmy před newyorský soud. Podle něj firma použila jejich hudbu k propagaci výrobků proti jejich vůli.

Kauza je pro ně citlivá, protože v roce 2012 zemřel člen skupiny Adam Yauch a v poslední vůli výslovně zakázal, aby se tvorba Beastie Boys používala v reklamách. Od firmy žádají odškodnění 150 000 dolarů za každé jednotlivé porušení zákazu.

Beastie Boys byli celosvětově proslulí zejména v devadesátých letech, tehdy jejich energická, svěží kombinace rocku a hip-hopu válcovala hitparády. Původně šlo punkovou skupinu z New Yorku, kterou tvořili Michael „Mike D” Diamond, Adam „MCA” Yauch a Adam „Ad-Rock” Horovitz. V roce 1984 přešli na hip-hop s rockovými prvky. Poté vydali desku Licensed to Ill, které se prodalo asi 40 miliónů kusů.

Úspěch sklízeli i s alby Paul’s Boutique, Check Your Head, Ill Communication a Hello Nasty. Například videoklip k chytlavé písni Sabotage byl v polovině deváté dekády takřka všudypřítomný, získal i MTV Award a nominaci na Grammy.

Reklama

Výběr článků

Načítám